Πάολα μην πας στο Ισραήλ

Κάλεσμα στην Πάολα Φωκά να μην εμφανιστεί σε αυριανή συναυλία στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη απευθύνει το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη “Γιασάν Καναφάνι”.

Μπορεί να μην έχει κανείς τεράστιες πολιτικές απαιτήσεις από μια τραγουδίστρια που τη μια δηλώνει “κομμούνι” που θα “πετούσε μολότωφ” και την άλλη χαριεντίζεται με τον Ιβάν Σαββίδη, ωστόσο δεν είναι υπερβολή να ζητά να μη δείχνει ανοχή στην κατοχή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ. Ο λόγος για την Πάολα Φωκά, που ανακοίνωσε περιχαρής σε εβραιο-ελληνο-αγγλικό βίντεο την αυριανή της εμφάνιση στο Τελ Αβίβ μέσω Ίνσταγκραμ. Μπορεί η ελληνική μουσική διαχρονικά να είναι εξαιρετικά δημοφιλής στο Ισραήλ, σίγουρα όμως, η παρουσία της εκεί, σε μια περίοδο ιδιαίτερης έξαρσης της ισραηλινής επιθετικότητας, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως “απολίτικη” πράξη, είτε το αντιλαμβάνεται είτε όχι. Δεν μπορεί κανείς παρά να συμμεριστεί τη σχετική ανακοίνωση του Μετώπου Αντίστασης και Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη “Γιασάν Καναφάνι”, που καλεί την τραγουδίστρια, έστω και την ύστατη στιγμή, να αναθεωρήσει την επιλογή της:

Η Πάολα Φωκά ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας, συμμετέχει στις 24-10-2019 σε συναυλία στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Με αυτόν τον τρόπο γίνεται με την σειρά της μέρος του ξεπλύματος μέσω του πολιτισμού,στα εγκλήματα που διεξάγει το Ισραήλ εις βάρος των Παλαιστινίων.

Καλούμε την Πάολα Φωκά όπως και όλους τους Έλληνες καλλιτέχνες να ακυρώσουν τις συναυλίες τους στο Ισραήλ, ενισχύοντας παράλληλα το καλιτεχνικό μποϊκοτάζ του Σιωνιστικού κράτους Απαρτχάιντ.

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γσσσάν Καναφάνι»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: