Νέο βίντεο: «Φοβούνται την ελπίδα» (Δεν μας αφήνουν να τραγουδάμε) – Ναζίμ Χικμέτ, Γιώργος Κοφινάς

Νέο βίντεο για το τραγούδι «Φοβούνται την ελπίδα» (Δεν μας αφήνουν να τραγουδάμε) που παρουσίασε πρώτη η Κατιούσα. Ο Γιώργος Κοφινάς μελοποιεί το μνημειώδες ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ για τον Αφροαμερικανό αγωνιστή, βαθύφωνο τραγουδιστή Πολ Ρόμπσον και το τραγούδι ερμηνεύει ο Νίκος Τάγκας.

Δεν πέρασε καιρός από τότε που η Κατιούσα παρουσίασε πρώτη το τραγούδι «Φοβούνται την ελπίδα» (Δεν μας αφήνουν να τραγουδάμε). Ένα τραγούδι που γράφτηκε το 1980 κι έμεινε κλεισμένο στο συρτάρι 40 χρόνια, γεμάτο παλμό και επίκαιρα μηνύματα, που μοιάζει σα να γράφτηκε σήμερα.

Ο Γιώργος Κοφινάς μελοποίησε το μνημειώδες ποίημα του μεγάλου Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ για τον Αφροαμερικανό αγωνιστή, βαθύφωνο τραγουδιστή Πολ Ρόμπσον και το τραγούδι ερμηνεύει ο Νίκος Τάγκας.

Οι στίχοι του Χικμέτ έντονα επίκαιροι στις μέρες μας που οξύνεται η κρατική καταστολή και περιορίζονται ολοένα και πιο ασφυκτικά τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού ο συνθέτης επανέρχεται με ένα νέο βίντεο που από σήμερα, μέσω της Κατιούσα ξεκινά το διαδικτυακό του ταξίδι:

Περισσότερα για το ποίημα του Χικμέτ, το τραγούδι «Φοβούνται την ελπίδα» και τους δημιουργούς-συντελεστές, μπορείτε να δείτε εδώ:

Σαν να γράφτηκε σήμερα: «Δε μας αφήνουν να τραγουδάμε» – Ένα επίκαιρο τραγούδι μετά από 40 χρόνια στο συρτάρι ξεκινάει το ταξίδι του

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: