«Έφυγε» ο μεγάλος Αντώνης Ρεπάνης

Στα 86 του χρόνια, έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος τραγουδιστής και συνθέτης του λαϊκού τραγουδιού, αλλά και δεξιοτέχνης κιθαριστής, Αντώνης Ρεπάνης.

Έφυγε για πάντα από κοντά μας ένας ακόμα από τη γενιά των μεγάλων του λαϊκού τραγουδιού. Στα 86 του χρόνια, έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος τραγουδιστής και συνθέτης του λαϊκού τραγουδιού, αλλά και δεξιοτέχνης κιθαριστής, Αντώνης Ρεπάνης.

Ο Αντώνης Ρεπάνης με τη μελωδική χαρακτηριστική φωνή και δημιουργός πολλών γνωστών διαχρονικών λαϊκών τραγουδιών, ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση τραγούδια των Βασίλη Τσιτσάνη, Απόστολου Καλδάρα, Μπάμπη Μπακάλη, Θόδωρου Δερβενιώτη κ.ά., όπως «Γιατί γλυκιά μου κλαις», «Ανεβαίνω σκαλοπάτια», «Εσύ γλυκιά μου μόνο», «Όλος ο κόσμος με μισεί» και πολλά ακόμα.

Δικές του συνθέσεις τραγούδησε ο ίδιος και άλλοι σπουδαίοι τραγουδιστές, όπως ο Στράτος Διονυσίου, ο Πάνος Γαβαλάς, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Δημήτρης Κοντολάζος κ.ά., όπως «Αγάπη μου επικίνδυνη», «Αητός αητό μεγάλωνε», «Τ’ αγκάθια της καρδιάς σου», «Που να γυρνάς που να γυρνάς», «Έτσι είναι πάντα μ’ ένα αντίο», «Είναι η σκέψη μου τρελή», «Πωλούνται όνειρα», «Θυσιάστηκα» και πολλά ακόμα.

Για πολλά χρόνια ο σπουδαίος Αντώνης Ρεπάνης απολάμβανε την αγάπη του κόσμου στο αγαπημένο του στέκι, την «Αστροφεγγιά» με τη φωνή του, ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία να παραμένει αναλλοίωτη και να μεταφέρει κάτι από το άρωμα της χρυσής εποχής του λαϊκού μας τραγουδιού…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: