Δημήτρης Λάμπος & οι Προλετάριοι Σουπερήρωες – “Εξέγερση”

Φολκ, ροκ, μπλούζ και μουσική δωματίου χωρίς παράθυρα, ντύνουν ξεκάθαρους πολιτικούς στίχους που δεν αρνούνται ούτε την αφετηρία, ούτε τις προθέσεις τους και δεν “διαμαρτύρονται” ησύχως και ασθενώς, αλλά τοποθετούνται απέναντι στην βαρβαρότητα με πολιτισμένα πολεμική στάση, πλήρως αποδεχόμενοι τη μοναξιά της αυτονομίας και την αυτονομία της μοναξιάς.

Ο τέταρτος δίσκος του τραγουδοποιού και συγγραφέα Δημήτρη Λάμπου είναι το απόσταγμα ενός κύκλου πολιτικών τραγουδιών που γραφόταν για μια 7ετία και μιας 6ετίας προβών και ηχογραφήσεων με τους συνεργάτες και συνενόχους του (Κωνσταντίνο Τσιώλη, Δημήτρη Γρηγοριάδη, Μάριο Σκούφο, Σταύρο Παργινό, Φώτη Σιώτα, Στέλιο Χατζηκαλέα, Θύμιο Παπαδόπουλο κ.α.) και αποτελείται από 18 κομμάτια, συνολικής διάρκειας 72 λεπτών.

Φολκ, ροκ, μπλούζ και μουσική δωματίου χωρίς παράθυρα, ντύνουν ξεκάθαρους πολιτικούς στίχους που δεν αρνούνται ούτε την αφετηρία, ούτε τις προθέσεις τους και δεν “διαμαρτύρονται” ησύχως και ασθενώς, αλλά τοποθετούνται απέναντι στην βαρβαρότητα με πολιτισμένα πολεμική στάση, πλήρως αποδεχόμενοι τη μοναξιά της αυτονομίας και την αυτονομία της μοναξιάς. Ως εκ τούτων το σιωπηλό θάψιμο αυτού του δίσκου, εκ δεξιών κι εξ αριστερών, αποτελεί βεβαιότητα αλλά από το να έχεις κάλπικους φίλους, καλύτερα να έχεις αληθινούς εχθρούς. Όσοι διαυγείς, προσέλθετε…

Δημήτρης Λάμπος

http://www.dimitrislampos.gr/,

Κυκλοφορεί από την Protasis

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: