Απώλεια για το λαϊκό τραγούδι: Έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Λιόλιος

Σε ηλικία 65 ετών έφυγε από τη ζωή ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, Βαγγέλης Λιόλιος. Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους σολίστες του μπουζουκιού, με μοναδικό και απόλυτα αναγνωρίσιμο ήχο.

Σε ηλικία 65 ετών έφυγε από τη ζωή ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, Βαγγέλης Λιόλιος.

«Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους σολίστες του μπουζουκιού, με μοναδικό και απόλυτα αναγνωρίσιμο ήχο», επισημαίνει σε ανάρτηση στο fb ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος, εκφράζοντας βαθιά θλίψη για την απώλεια του Βαγγέλη Λιόλιου. Στην ίδια ανάρτηση υπογραμμίζεται ότι «η δισκογραφική του παρουσία, ιδιαίτερα στους δίσκους του Νίκου Παπάζογλου, θα παραμείνει ανεξίτηλη».

Ο Βαγγέλης Λιόλιος γεννήθηκε το 1956 στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης.

Σε ηλικία 15 ετών δουλεύει επαγγελματικά ως πρώτο μπουζούκι και συνοδεύει μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως οι: Στράτος Διονυσίου, Μαίρη Λίντα, Λίτσα Διαμάντη, Τόλης Βοσκόπουλος, Πόλυ Πάνου, Γιώργος Ζαμπέτας, Γιάννης Πάριος, Καίτη  Γκρέυ, Δούκισα, Μανώλης Μητσιάς, Μανώλης Αγγελόπουλος, Γιάννης Πουλόπουλος, Γιώργος Νταλάρας, Χαρούλα Αλεξίου κ.ά.

Το 1973 συνοδεύει την Ελένη Βιτάλη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το τραγούδι “Χωρίς δεκάρα” και το 1975 τον Βασίλη Τσιτσάνη στο τραγούδι “Συννεφιασμένη Κυριακή” στη βράβευση του μεγάλου συνθέτη για την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι.

Το 1982 ξεκινάει η συνεργασία του με τον Νίκο Παπάζογλου, με συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ παίζει και στους δίσκους του “Χαράτσι”, “Μέσω νεφών”, “Όταν κινδυνεύεις παίξε την πουρούδα” “Μάισσα Σελήνη”.

Το 1988 κυκλοφόρησε ο δίσκος του Βαγγέλη Λιόλιου ”Οργανάκι” με ερμηνεύτρια τη σύζυγό του Φωτεινή Κοφινά και ο δίσκος “Μουσικά θέματα” με σόλο μπουζούκι τον ίδιο.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου “Η τεχνική του μπουζουκιού – Για οκτάχορδο και εξάχορδο” που κυκλοφόρησε το 1999 στη Θεσσαλονίκη.
Από το 2002 διέμενε μόνιμα στην Αθήνα.
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: