Προβοκάτσια ολκής από την “Αυγή” με γράφημα για “ταύτιση” Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ

Πίνακα που εμφανίζει τη Χρυσή Αυγή να “συμφωνεί” κατά 72,58% με το ΚΚΕ στη Βουλή εμφάνισε η “Αυγή”, σε ένα ρεσιτάλ νεογκεμπελισμού.

Σε μια έμμεση επιχείρηση λάσπης κατά του ΚΚΕ επιδόθηκε η “Αυγή”, επιχειρώντας να αντεπιτεθεί στα πλαίσια της δικομματικής κοκορομαχίας στην ΝΔ, σχετικά με τις αιτιάσεις τις τελευταίας για σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής.

Προκειμένου λοιπόν να αποκρούσει αυτές τις κατηγορίες, το κομματικό όργανο της Κουμουνδούρου καταφεύγει σε ένα γράφημα βασισμένο στα στοιχεία έρευνας του Vouliwatch, που κατέγραψε το βαθμό κοινής στάσης μεταξύ των κομμάτων κατά την ψήφιση νομοσχεδίων στο διάστημα 2015-2019. Σε αυτό, εμφανίζεται μια τεράστια κόκκινη μπάρα, σύμφωνα με την οποία το “ποσοστό ταύτισης” μεταξύ ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής ανέρχεται στο 72,58%.

Το μέγεθος της προβοκάτσιας είναι τόσο εξώφθαλμο, ώστε οι συντάκτες δεν μπορούν παρά να σπεύσουν στην τελευταία παράγραφο να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, σημειώνοντας πως: “Σε ό,τι αφορά το υψηλό ποσοστό ταύτισης με το ΚΚΕ (72,58%), αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην επιλογή του “παρών” ή της αποχώρησης από ψηφοφορίες που αφορούσαν κατά κύριο λόγο έγκριση μνημονιακών δεσμεύσεων.  Άρα προφανώς δεν πρόκειται για πολιτική ή ιδεολογική σύμπτωση.”

Είναι φανερό πως πρόκειται για βαθιά υποτίμηση της νοημοσύνης των αναγνωστών. Η βρώμικη στόχευση του πίνακα, ανεξάρτητα από τα όσα “διαβεβαιώνουν” στο γραπτό τους οι υπεύθυνοι, γίνεται ολοφάνερη από το γεγονός πως δεν είναι απλά μια αντιγραφή του αντίστοιχου γραφήματος από την αρχική πηγή, αλλά ένα νέο γράφημα, κομμένο και ραμμένο για τη δημιουργία εντυπώσεων “συμπόρευσης” ΚΚΕ και ΧΑ. Είναι τουλάχιστον ειρωνικό ότι σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος γίνεται λόγος για το γκεμπελικό αξίωμα “πες πες κάτι θα μείνει”, την ώρα που οι ίδιοι το εφαρμόζουν με τον πιο ύπουλο τρόπο.

Όσο για την αρχική αφορμή του κειμένου, ας μην… χτυπιούνται τόσο πολύ στο ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξουν τις διαφορές τους από τη ΝΔ. Η ίδια η έρευνα που επικαλούνται, αποδεικνύει ότι την ίδια περίοδο η ΝΔ ψήφισε το 58,82% των νομοσχεδίων που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ (ανάμεσα σε άλλα και το εργατοκτόνο νομοσχέδιο για την απεργία), ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ από πέρσι έχει ψηφίσει περίπου τα μισά νομοσχέδια της ΝΔ, ήτοι το 47%. Αλλά γι’ αυτή την πτυχή του γραφήματος μάταια θα αναζητήσει κανείς έστω μισή σειρά στην “Αυγή”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: