«Che: Μονοπάτια, αποτυπώματα, αινίγματα» – Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ σε πρώτη προβολή από τη NEW STAR

Σε μια περιοδεία σε έξι χώρες, Αργεντινή, Βενεζουέλα, Γουατεμάλα, Μεξικό, Κούβα  και Βολιβία, δημοσιογράφοι  ακολουθούν τα βήματα του Τσε Γκεβάρα δια θαλάσσης και γης, από τη στιγμή που εγκατέλειψε την Αργεντινή έως τον τελευταίο προορισμό του, τη Βολιβία.

Σε μια περιοδεία σε έξι χώρες, Αργεντινή, Βενεζουέλα, Γουατεμάλα, Μεξικό, Κούβα  και Βολιβία, δημοσιογράφοι  ακολουθούν τα βήματα του Τσε Γκεβάρα δια θαλάσσης και γης, από τη στιγμή που εγκατέλειψε την Αργεντινή έως τον τελευταίο προορισμό του, τη Βολιβία. Παρουσιάζονται τόποι και τοπία που πέρασε ο Τσε, καθώς και συνεντεύξεις με την οικογένεια, φίλους, συναδέλφους και τους ανθρώπους που συναντήθηκαν ή είχαν κάποια επαφή με τον μεγάλο επαναστάτη.

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ “Che: Μονοπάτια, αποτυπώματα, αινίγματα”, σε σκηνοθεσία Victoria Vorontsova και Alexander Luchaninov, σε πρώτη προβολή από τις 10 του Οκτώβρη 2019, σε διανομή NEW STAR. Παραγωγή: RT 2018. Γλώσσα: Ισπανικά με ελληνικούς υπότιτλους, Διάρκεια: 72’. Βραβευμένο με τη Χρυσή Κάμερα στο US International Film & Video Festival στην κατηγορία Ιστορικά Ντοκιμαντέρ.

Δείτε το trailer:

Σύνοψη

Ο Ερνέστο Γκεβάρα ήταν ένας από τους πιο σημαίνοντες επαναστάτες του εικοστού αιώνα, αλλά ποια πορεία ακολούθησε που τον οδήγησε να αγωνιστεί για τα ιδανικά του; Ο μύθος για του Τσε αντανακλάται στα ονόματα των τοποθεσιών που επισκέφθηκε, εκείνους που τον συνόδευαν στον αγώνα του και στα ιστορικά γεγονότα στα οποία συμμετείχε. Σε μια περιοδεία σε έξι χώρες της Λατινικής Αμερικής (Αργεντινή, Βενεζουέλα, Γουατεμάλα, Μεξικό, Κούβα και Βολιβία), διάφοροι ανταποκριτές ακολουθούν τα βήματα του Τσε Γκεβάρα δια θαλάσσης και γης, από τη στιγμή που εγκατέλειψε την Αργεντινή έως τον τελευταίο προορισμό του, τη Βολιβία, αναζητώντας άγνωστες ή κρυφές ιστορίες. Παρουσιάζονται τόποι και τοπία που πέρασε ο Τσε, καθώς και συνεντεύξεις με την οικογένεια, φίλους, τους συναδέλφους και τους ανθρώπους που συναντήθηκαν ή είχαν κάποια επαφή με τον  μεγάλο επαναστάτη.

Ανακάλυψαν ιστορίες όπως αυτή του Dr. Baltazar Rodríguez, παππού του ανταποκριτή της ισπανικής RT, Paola Guzmán, που ήταν φίλος με τον Ernesto Che Guevara και ο οποίος συνεργάστηκε μαζί του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Μεξικό.

Η κόρη του Baltazar Rodríguez, Guille Rodríguez, λέει πως ο Che Guevara συναντήθηκε με τον πατέρα της, ο οποίος θα ήταν ο γιατρός του και επίσης πρωταγωνιστής του γάμου του με τη Hilda Gadea.

«Che: Μονοπάτια, αποτυπώματα, αινίγματα» - Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ σε πρώτη προβολή από τη NEW STAR

«Che: Μονοπάτια, αποτυπώματα, αινίγματα» – Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ σε πρώτη προβολή από τις 10 του Οκτώβρη 2019, από τη NEW STAR

«Το πρόσωπό του είναι γνωστό σε όλον τον κόσμο και δεν βρίσκεται μόνο σε μνημεία, αλλά και σε μπλούζες και καπέλα. Ένα φαινόμενο που μας δείχνει ότι υπήρχε κάτι σε αυτόν τον άντρα που τον ξεχώριζε σπ’ όλους τους άλλους. Και σε κάθε σημείο που θα επισκεπτόμαστε θα ερευνούμε τα γεγονότα που τον έκαναν έναν μοναδικό άνθρωπο.»

« Όταν ακολούθησα το ίδιο μονοπάτι μ’ εκείνον, όταν μίλησα με τον κόσμο και βλέποντας την υπάρχουσα κατάσταση εδώ (Μπουένος Άιρες), άρχισα να συνειδητοποιώ κάτι παραπάνω για τον Τσε. Δεν ήταν τρελός. Ήταν ένας άνθρωπος με ιδανικά, εξαιρετικά ευφυής και καλλιεργημένος και πάνω απ’ όλα ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Με άλλα λόγια, κάποιος που θα έδινε την μπλούζα του σε αυτόν που την είχε μεγαλύτερη ανάγκη κι εκείνος θα γύρισε τουρτουρίζοντας στο σπίτι του.»

Ignacio Jubilla – Οδοιπόρος στο μονοπάτι του Τσε Γκεβάρα

«Δεν μπορώ να πάω ενάντια στον μύθο. Είναι αδύνατον. Αλλά πρέπει να συμπληρώσουμε αυτά που υπάρχουν μέσα στο μύθο. Ο Μύθος φορούσε πάνες, είχε αδέρφια, έπαιζε ράγμπι, ποδόσφαιρο, σκάκι. Είχε δυο χέρια και δυο πόδια κι έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο σκέψης.»

Juan Martin Guevara – Μικρός αδερφός του Τσε Γκεβάρα

«Πενήντα χρόνια μετά το θάνατό του, ο Τσε παραμένει μια επικίνδυνη μορφή για τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Το γεγονός ότι οι επαναστατικές του ιδέες είναι καθ’ όλα λογικές, είναι γι’ αυτούς απειλή. Όταν μελετήσεις την ζωή του Τσε Γκεβάρα, κατανοήσεις πως εξελίχθηκαν οι πολιτικές του απόψεις, αρχίζεις να κατανοείς το επίπεδο συνοχής του ως επαναστάτη. Ήταν έτοιμος να υπερασπιστεί την ιδεολογία του καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του έως το θάνατό του.»

Juan Lenzo – Καθηγητής Πανεπιστημίου Βενεζουέλας

«Σ’ ευχαριστούμε, Τσε για τη ζωή σου και το παράδειγμα που μας έδωσες. Αυτή η γη, είναι η γη σου, αυτοί οι άνθρωποι είναι οι άνθρωποί σου, αυτή η επανάσταση είναι η επανάστασή σου! Μέχρι την τελική νίκη!»

Fidel Castro

«Che: Μονοπάτια, αποτυπώματα, αινίγματα» - Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ σε πρώτη προβολή από τη NEW STAR

«Che: Μονοπάτια, αποτυπώματα, αινίγματα» – Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ σε πρώτη προβολή από τις 10 του Οκτώβρη 2019, από τη NEW STAR

Che: Μονοπάτια, αποτυπώματα, αινίγματα.

Σκηνοθεσία: Victoria Vorontsova, Alexander Luchaninov

Παραγωγή: RT 2018, Γλώσσα: Ισπανικά με ελληνικούς υπότιτλους, Διάρκεια: 72’ 

Σε πρώτη προβολή από 10 Οκτώβρη 2019 – Διανομή NEW STAR

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

27 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: