Ή όλοι ή κανένας: Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της Ελληνικό Φεστιβάλ

Το καθεστώς αέναης ομηρίας των υπαλλήλων, αρκετοί εκ των οποίων εργάζονται στο Φεστιβάλ ακόμα και επί μία εικοσαετία με διαρκείς ανανεώσεις συμβάσεων, πρέπει επιτέλους να λάβει τέλος.

Ή όλοι ή κανένας:

Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της Ελληνικό Φεστιβάλ για τη μη ανανέωση των συμβάσεών μας

Εμείς, οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, στην οποία διακυβεύονται οι συμβάσεις εργασίας μας. Θεωρούμε απαράδεκτη την τροπολογία που αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στη Βουλή, βάσει της οποίας θα ανανεωθούν μόνον οι 30 από τις 43 υφιστάμενες συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου. Ο λόγος είναι τριπλός:

Πρώτον, επειδή μία τέτοια απόφαση κοινοποιείται στους εργαζομένους του φορέα λίγες μόλις ημέρες πριν από τη λήξη των συμβάσεων, εν μέσω εορταστικής περιόδου, αλλά και πανδημίας, και στον επίλογο μιας εξαιρετικά δύσκολης χρονιάς, της μεγαλύτερης, τόσο από άποψης όγκου εργασιών, όσο και χρονικής διάρκειας, στην ιστορία του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Δεύτερον, επειδή η εν λόγω τροπολογία ουσιαστικά προβλέπει μια εξ ορισμού άδικη διάκριση των υπαλλήλων σε «ανανεώσιμους» και «μη ανανεώσιμους» – μια διαδικασία αξιολόγησης που μόνο αξιοκρατική δεν μπορεί να είναι όταν διεξάγεται υπό τις παρούσες ανεκδιήγητες συνθήκες.

Τρίτον, επειδή το προσωπικό που θα κριθεί «άξιο ανανέωσης» θα κληθεί να επωμιστεί τα πρόσθετα βάρη που θα προκύψουν λόγω της υποστελέχωσης του οργανισμού – παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είναι ήδη επιβαρυμένοι με υπερδιπλάσιο όγκο εργασιών τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της επέκτασης της θερινής φεστιβαλικής περιόδου, αλλά και των διαφόρων χειμερινών και διαδικτυακών δραστηριοτήτων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης, όλοι/ες οι εργαζόμενοι/ες στεκόμαστε ενωμένοι/ες και προβαίνουμε σε στάση εργασίας την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00-15:00, και σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού στις 12:00 την ίδια μέρα.

Ζητούμε από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Εσωτερικών την ανανέωση και των 43 συμβάσεων μέχρι 31/12/2022, με απώτερο στόχο τη μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, ως μέσο οριστικής επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων του οργανισμού. 

Το καθεστώς αέναης ομηρίας των υπαλλήλων, αρκετοί εκ των οποίων εργάζονται στο Φεστιβάλ ακόμα και επί μία εικοσαετία με διαρκείς ανανεώσεις συμβάσεων, πρέπει επιτέλους να λάβει τέλος.

Μόνο ενωμένοι/ες θα προχωρήσουμε.

Δείτε ακόμα:

Χριστουγεννιάτικο «δώρο» για τους εργαζόμενους… – Στον αέρα το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: