«Με την Κούβα στην καρδιά»: Έκθεση φωτογραφίας στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Καλαμάτας “Venceremos”, για να τιμήσει τα 60 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης, διοργανώνει, μαζί με την Πρεσβεία της Κούβας, έκθεση φωτογραφίας – «Με την Κούβα στην καρδιά».

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Καλαμάτας “Venceremos”, για να τιμήσει τα 60 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης, διοργανώνει, μαζί με την Πρεσβεία της Κούβας, έκθεση φωτογραφίας – «Με την Κούβα στην καρδιά». Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας, από την Παρασκευή 7 ως το βράδυ της Κυριακής 9 του Δεκέμβρη και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Την Παρασκευή 7 Δεκέμβρη, στην έναρξη της έκθεσης, στις 7μμ, θα παραβρεθούν η πρέσβειρα και ο πρόξενος της Δημοκρατίας της Κούβας στην Αθήνα.

«Με την Κούβα στην καρδιά»: Έκθεση φωτογραφίας στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

«Με την Κούβα στην καρδιά»: Έκθεση φωτογραφίας στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Καλαμάτας καλεί «όλους και όλες που αισθάνονται φιλία για την Κούβα να το δείξουν με την παρουσία τους στην έκθεση». Στην ανακοίνωση του Συνδέσμου για την έκθεση, σημειώνονται τα εξής:

60 χρόνια της  Κουβανικής Επανάστασης

Κούβα, το νησί της Επανάστασης και της Ελευθερίας. Από την 1η Γενάρη του 1959, με τον Φιντέλ επικεφαλής, τον Τσε και την επαναστατική τους ομάδα, χαράξανε μια πορεία που οδήγησε την Κούβα στο δρόμο του σοσιαλισμού. Η Κούβα μετεξελίχτηκε σε φάρο αντίστασης κι επαναστατικής δράσης κατά των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, στη Λατ. Αμερική και Αφρική, με την αλληλεγγύη της να εκδηλώνεται έμπρακτα προς τους λαούς αυτών των ηπείρων.

Η Κουβανική Επανάσταση, στα πρώτα στάδιά της, ήταν λαϊκή αντι-ιμπεριαλιστική, που στη συνέχεια μετεξελίχτηκε σε σοσιαλιστική, σπάζοντας τις αλυσίδες των Αμερικανών γιάνκηδων στην Καραϊβική κι εγκαθιδρύοντας το πρώτο σοσιαλιστικό κράτος στην Λατ. Αμερική. Ήταν μια ιστορική καμπή που άνοιγε νέο στάδιο για το επαναστατικό κίνημα στην περιοχή αυτή του κόσμου. Παρά την πρωτοφανή πολεμική των Αμερικανών γκάνγκστερ, με την διαρκή υπονόμευση, τα εμπάργκο, τις παντοειδείς κυρώσεις, η Κούβα έχει ίσως το καλύτερο σύστημα παιδείας στον κόσμο με μηδέν αναλφαβητισμό, το καλύτερο σύστημα υγείας με βιοτεχνολογία και φαρμακευτική έρευνα πρότυπα για όλο τον κόσμο και ένα κοινωνικό κράτος που δεν αφήνει κανένα Κουβανό άστεγο ή πεινασμένο. Για τα επιτεύγματά της αυτά η Κούβα είναι άξια σεβασμού και θαυμασμού, αν αναλογιστεί κανείς κάτω από πόσο αντίξοες συνθήκες τα πραγματοποίησε.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: