Όλα είναι δρόμος μέσα από το φακό του Δημήτρη Θεοδωρακόπουλου (ΦΩΤΟ)

Ο φωτογράφος αποκηρύσσει τη “στημένη” λήψη προς όφελος της αυθεντικότητας, ακόμα και αν κάποιοι θεωρούν πως είναι “ανήθικο” το “κλέψιμο” μιας προσωπικής στιγμής. 

“Η φωτογραφία δρόμου πρέπει να είναι ό,τι πιο ζωντανό ό,τι πιο αληθινό μπορεί να πιάσει το μάτι του φωτογράφου και να το κάνει εικόνα η φωτογραφική μηχανή” είναι το μότο του Δημήτρη Θεοδωρακόπουλου, χαρακτηρίζοντας τον φωτογράφο ως “καλλιτέχνη δρόμου”. Αποκηρύσσει τη “στημένη” λήψη προς όφελος της αυθεντικότητας, ακόμα και αν κάποιοι θεωρούν πως είναι “ανήθικο” το “κλέψιμο” μιας προσωπικής στιγμής.

Άρχισε να ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία το 2017, ενώ στη συνέχεια μπήκε μέσω σεμιναρίου αισθητικής και στούντιο στη Λέσχη Νέου Κύκλου, συμμετέχοντας επίσης στο Εργαστήριο Φωτογραφία Δρόμου και δημιουργίας Φωτο – Ιστορίας του Δήμου Χαλανδρίου δίπλα στο σπουδαίο φωτορεπόρτερ Θανάση Σταυράκη. Υπήρξε αποκλειστικός φωτογράφος της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλανδρίου το διάστημα 2018 – 2019 και από τον περασμένο Νοέμβρη αρθρογραφεί στο περιοδικό PHOTONET. Έχει επίσης τιμηθεί με πρώτο βραβείο συμμετοχής στο διαγωνισμό του Δήμου Καλαμάτας “Γίνε ο διαφημιστής του δήμου μας”.

Πορτραίτο του φωτογράφου

Ακολουθούν δείγματα της δουλειάς του φωτογράφου, που αναβλύζουν ζωντάνια και μεταδίδουν ατόφια την αίσθηση της πραγματικότητας, μέσα από μια ποιητική, αλλά όχι εξιδανικευμένη ματιά.

Φωτογραφίες από nexusmedia και anthropos72.simplesite

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: