Χορός στα χρόνια του κορονοϊού… (VIDEO)

Προσφέρουν την ψυχή τους χωρίς χρηματική ανταμοιβή. Πληρώνονται από την αγάπη των παιδιών και το χαμόγελό τους. – Ένα βίντεο με τις δράσεις του χορευτικού τμήματος Δήμου Πατρέων, μες στο κορωνο-2020.

Τα μέλη της ομάδας του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων αρχειοθετούν τις δράσεις τους μες σε αυτόν τον δύσκολο χρόνο της πανδημίας και μας παρουσιάζουν ένα σχετικό βίντεο, που συνοδεύεται από το μήνυμα του υπεύθυνου του τμήματος, Χρ. Γιαννόπουλου.

Η σημερινή κοινωνική πραγματικότητα κάτω από το μαύρο πέπλο της πανδημίας είναι για όλους μας οδυνηρή σε οικονομικό και πνευματικό επίπεδο αλλά πάνω απ΄ όλα σε επίπεδο πανανθρώπινων αξιών. Η θυσία της ανθρώπινης ζωής μπροστά στο κέρδος είναι καθημερινή πρακτική ενός απάνθρωπου εκμεταλλευτικού συστήματος. Η επιβολή του νόμου της σιωπής με ψυχολογική τρομοκρατία από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και σωματική από τις δυνάμεις καταστολής είναι στην ημερήσια διάταξη. Κι εμείς καλούμαστε μέσα σ΄ αυτή την ζοφερή πραγματικότητα να δώσουμε τις δικές μας απαντήσεις για ένα καλύτερο αύριο έτσι όπως μας αξίζει με το τρόπο που εμείς ξέρουμε χορεύοντας και τραγουδώντας. Κρατώντας όλα τα μέτρα για την ασφάλεια όλων, όπως άλλωστε κάναμε σε κάθε μας δραστηριότητα μέχρι σήμερα, περιμένουμε έτοιμοι, δυνατοί και προετοιμασμένοι να καλύψουμε το χαμένο πολιτιστικό έδαφος με χορούς και τραγούδια σε κάθε πλατεία, σε κάθε γειτονιά ανασαίνοντας από την ανάσα των ανθρώπων τους φέρνοντας τον ούριο άνεμο για ζωή και δημιουργία βάζοντας το δικό μας λιθαράκι στον αγώνα για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δασκάλους και τα στελέχη του χορευτικού μας ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα μας τα μέλη παλιούς και καινούριος ψυχαγωγίας και εντατικά στα παιδιά των παιδικών μας στο εφηβικό στους γονείς τους στην δημοτική αρχή στον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη στον Πολιτιστικό οργανισμό αλλά και όλους όσους μας παρακολουθούν και μας στηρίζουν δίνοντάς μας δύναμη και κουράγιο για να συνεχίζουμε. Υγεία σε όλους και καλή αντάμωση στα δικά μας μουσικοχορευτικά μονοπάτια του χτες και του αύριο.
Και όπως λέει και ο δήμαρχος της Πάτρας -στην αρχή του βίντεο- για τα μέλη του Χορευτικού:

Προσφέρουν την ψυχή τους χωρίς χρηματική ανταμοιβή. Πληρώνονται από την αγάπη των παιδιών και το χαμόγελό τους. Ο χορός φτιάχνει προσωπικότητες που αντέχουν τις δυσκολίες της ζωής. Το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να τους κάνουμε είναι να αναγνωρίζουμε το έργο τους. Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: