Άνοδος ψήφων και πρώτη θέση για τη Δημοκρατική Ενότητα στο ΣΕΗ

Η Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών ανέβηκε 100 ψήφους και διατήρησε την πρώτη θέση στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Οι εκλογές στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών ολοκληρώθηκαν χθες, αναδεικνύοντας ξανά πρώτη δύναμη τη Δημοκρατική Ενότητα.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ βγήκε πρώτη με 493 ψήφους, σημειώνοντας σημαντική άνοδο σε ψήφους (101 περισσότερες σε σχέση με τις εκλογές του 2018) και συγκεντρώνει έξι από τις 17 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ακολουθούν η «Αγωνιστική Ενότητα Ανεξάρτητων Ηθοποιών» (με αναφορές σε όλο το αστικό πολιτικό φάσμα) με 435 ψήφους και πέντε έδρες, ενώ η παράταξη «Από Κοινού» (support art workers) τέσσερις έδρες με 393 ψήφους.

Μια έδρα λαμβάνει η παράταξη «Συνέλευση Αγωνιζομένων Ηθοποιών» (με πολιτική αναφορά σε ΝΑΡ-ΕΕΚ από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά) που έλαβε 79 ψήφους, ενώ η «Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών» (με δυνάμεις από το ΣΕΚ και άλλο κομμάτι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ελαβς 70 ψήφους και μία έδρα.

Η αύξηση της συμμετοχής ήταν εντυπωσιακή -υπερδιπλάσιες ψήφους σε σχέση με πέρσι. Έτσι, η ΔΕΗ παρά την σημαντική άνοδο και τη διατήρηση της πρώτης θέσης δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία και αναμένεται με ενδιαφέρον μες στις επόμενες ημέρες ο σχηματισμός προεδρείου του Σωματείου.

Στην πρώτη σύντομη ανακοινωσή της για τα αποτελέσματα, η ΔΕΗ σημειώνει τη σημασία που θα έχουν για την επόμενη ημέρα οι αγώνες.

Οι εκλογές ανέδειξαν πρώτη δύναμη και πάλι την Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών!
Από αύριο, η μάχη για την ζωή μας και την τέχνη, για συλλογικές συμβασεις, πνευματικά δικαιώματα, για μια σειρά διεκδικήσεων του κλάδου θα είναι εδώ και θα κριθούν από τον αγώνα που θα δώσει μαζικά ο κλάδος.
Συνεχίζουμε, Ολοι Μαζί, Δυνατοί!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: