Ακόμα και οι χιονάνθρωποι διαδηλώνουν!

Η κυβέρνηση φέρνει εν μέσω χιονιά και πανδημίας την ψήφιση του καλλιτεχνικού (τρομο)νόμου του Λιβάνιου, αλλά υπολόγισε χωρίς τους καλλιτέχνες που διαδηλώνουν στο Σύνταγμα! Γιατί ενάντια στη λογοκρισία, διαδηλώνουν ακόμα και οι χιονάνθρωποι…

Αν η κυβέρνηση πίστευε πως σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή, εν μέσω χιονιά και πανδημίας, για να περάσει χωρίς να κουνηθεί φύλλο τον νόμο Λιβάνιου με το επίμαχο άρθρο περί λογοκρισίας των καλλιτεχνών -και εν γένει κάθε μορφής οπτικοακουστικού υλικού- είναι βαθύτατα γελασμένη.

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και μέλη άλλων σωματείων δίνουν και σήμερα, μες στο χιόνι, αγωνιστικό “παρών”, δίνοντας το μήνυμα πως ενάντια στην απόπειρα φίμωσης και λογοκρισίας, διαδηλώνουν ακόμα και οι χιονάνθρωποι!

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, στο μήνυμά του, η διαδήλωση στο Σύνταγμα γινόταν κανονικά.

Συνάδελφοι

ενημερωθήκαμε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει κανονικά στην συζήτηση και επικύρωση του ν/σ Λιβάνιου στη Βουλή. Φαίνεται πως έχουν ζοριστεί τόσο πολύ από την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε που αποφάσισαν πως εν μέσω κύματος κακοκαιρίας και κύματος πανδημίας είναι η μοναδική ευκαιρία να το ψηφίσουν γρήγορα-γρήγορα. Εάν νομίζουν πως έτσι θα γλιτώσουν από τις αντιδράσεις είναι βαθιά γελασμένοι.

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύουν στην πράξη πόσο αδίσταχτοι είναι στην προσπάθεια να υλοποιήσουν τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις για την φίμωση κάθε φωνής που αντιστέκεται. Αποδεικνύεται τι εννοούν “διάλογο με την κοινωνία”, όταν φέρνουν “σαν τον κλέφτη” ένα νομοσχέδιο καταδικασμένο από τον καλλιτεχνικό κόσμο και σημαντικό μέρος της κοινωνίας.

Τους υποσχόμαστε πως δεν θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα. Η συζήτηση που άνοιξε με αφορμή το άρθρο 8 και τον τρομονόμο δεν κλείνει με την ψήφιση του νόμου αλλά με την κατάργησή του.

Ως πρώτη απάντηση, η προγραμματισμένη για σήμερα κινητοποίηση μας θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο αντιπροσωπείας σωματείων στις 12 μ.μ. έξω από τη Βουλή, στο πάνω μέρος της Πλατείας Συντάγματος

Συνάδελφοι

ενημερωθήκαμε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει κανονικά στην συζήτηση και επικύρωση του ν/σ Λιβάνιου στη Βουλή….

Δημοσιεύτηκε από Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος στις Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: