Το Σύνταγμα πότε λέτε να το καταργήσετε;

Το αστικό κράτος δείχνει τα δόντια του. Δείχνει στην πράξη τι θέλει να πετύχει και πώς ακριβώς εννοούσε τον περιορισμό και την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Μπορεί κάποιοι να φοβούνταν πως θα περιοριστεί το δικαίωμα στις διαδηλώσεις, αλλά οι τελευταίες εξελίξεις απέδειξαν πως μάλλον κινδυνολογούσαν.

Οι αστυνομικοί επιτίθενται προληπτικά με μοτοσικλέτες σε ύποπτα μπλοκ διαδηλωτών, ακριβώς όπως και δέκα χρόνια πριν. Κάλλιο να έχεις μερικά θύματα και συλλήψεις παρά να διαταραχθεί η εμπορική κίνηση.

Οι μικρές χουντοσυνάξεις στη Βικτώρια δεν ενοχλούν την κίνηση. Οι δεξιοί βουλευτές, οι υπόδικοι πρώην βουλευτές και τα τσικό του φασισμού τύπου Τζήμερος, έχουν δικαίωμα να συναθροίζονται, γιατί… διεκδικούν πίσω τις γειτονιές τους.

Οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις αντιθέτως καταστέλλονται ως αντισυγκεντρώσεις, με βάση και το νέο νόμο. Όσοι κάνουν το λάθος να βρίσκονται εκεί και να συλληφθούν, θα πάρουν δώρο μια προσωπική απαγόρευση διαδηλώσεων και μερικά αντικείμενα στην τσάντα τους, για να μάθουν να μην είναι τόσο αφελείς και τις παίρνουν μαζί σε πορείες.

Για όσους τυχόν ξύπνησαν από πολιτικό κώμα και έχουν επιλεκτική αμνησία, η ΕΛΑΣ έχει συνέχεια και παρόμοιες μεθόδους καταστολής με κάθε κυβέρνηση οποιασδήποτε απόχρωσης

Το αστικό κράτος δείχνει τα δόντια του. Δείχνει στην πράξη τι θέλει να πετύχει και πώς ακριβώς εννοούσε τον περιορισμό και την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Τα Εξάρχεια βαφτίζονται απαγορευμένη ζώνη, τα δημοκρατικά δικαιώματα γίνονται ωραία ανάμνηση και το Σύνταγμα διακοσμητικό χαρτί.

Η αστική δημοκρατία ποτέ δεν ήταν κάτι διαφορετικό. Αυτό που ήταν διαφορετικό ήταν η δύναμη και οι κατακτήσεις του κινήματος, το πόσο μας υπολογίζουν. Όσο δε γινόμαστε πιο δυνατοί, το βέλος της εξέλιξης θα είναι προς τα κάτω και η… καλύτερη δημοκρατία που είχαμε ποτέ θα γίνεται όλο και καλύτερη για τους καταπιεστές, όλο και χειρότερη για τον λαό.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: