Το Κουκάκι, το Airbnb και οι Συριζαίοι που ξαναθυμούνται την καταστολή

Τα πειθαρχημένα ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη αντικαθιστούν τα εκδημοκρατισμένα του Τόσκα και της Γεροβασίλη, και ορισμένοι ξαναβρίσκουν το φως τους μπροστά στην αστυνομική βία.

Ωραία είχαμε περάσει με τα εκδημοκρατισμένα και καταργημένα ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν ενοχλούσαν κανέναν, παρά μόνο κάτι φοιτητές, κατά προτίμηση γύρω από αγάλματα εθνικών ευεργετών Αμερικανών προέδρων, κάτι συνταξιούχους και κάτι δασκάλους που ήθελαν κάτι μαξιμαλιστικά όπως μόνιμες προσλήψεις.

Ξεχάστε αυτά που ξέρατε, γιατί η επόμενη τετραετία αναμένεται σκληρή. Έτσι τουλάχιστον δείχνουν όσα διαδραματίστηκαν χθες στο Κουκάκι, μια από τις περιοχές της Αθήνας που αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα με την πλατφόρμα Airbnb. Είναι πρακτικά αδύνατο να βρεις σπίτι να νοικιάσεις, ενώ κι όσα ελάχιστα είναι διαθέσιμα προς μακρόχρονη μίσθωση έχουν απαγορευτικές τιμές.
 

Ενάντια σε αυτή την κατάσταση πραγματοποιήθηκε χθες πορεία, κι αυτό που έγινε αρχικά γνωστό ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός δυο αστυνομικών μετά από μικροεπεισόδιο έξω από το Α.Τ Ακρόπολης. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ωστόσο, διακρίνεται και η μεγάλη αγριότητα με την οποία αντιμετώπισε την πορεία η αστυνομία, με αποτέλεσμα μάλιστα ένας αγγλόφωνος τουρίστας να παρέμβει και να ζητήσει να σταματήσουν.

Πολλές μαρτυρίες κάνουν λόγο για απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στους διαδηλωτές. Σε κάθε περίπτωση είναι εντυπωσιακό πώς κάποιοι Συριζαίοι ανακάλυψαν ξαφνικά τη βία των ΜΑΤ που καταστέλλουν τις διαδηλώσεις. Πολύ περισσότερο, ανακάλυψαν ότι έχουν πολιτικό προϊστάμενο, από εκεί που κάθε ακραία εκδήλωση καταστολής που δεν μπορούσε να κρυφτεί κάτω από το χαλί, ήταν προϊόν κάποιων “αυτονομημένων” οργάνων που προφανώς ήθελαν να σαμποτάρουν τους προοδευτικούς υπουργούς τους.
Ποιος να το έλεγε; Γίνονταν αυτά επί ΣΥΡΙΖΑ; Μα αφού η αριστερή κυβέρνηση θα τα καταργούσε κιόλας, ήταν έτοιμη να το κάνει και να μας απαλλάξει από τα αυταρχικά σταγονίδια, τώρα πού θα εφάρμοζε το δικό της πρόγραμμα απαλλαγμένη από μνημόνια. 
Ανησυχητικό είναι επίσης πως διαφαίνονται ήδη τα πρώτα σημάδια ορισμένων δυνάμει προθύμων για “αντιδεξιό μέτωπο στους δρόμους”, από ευρύτερο αριστεροχώρι και αναρχία μεριά, που μένει να δουν αν θα εκφραστούν άμεσα ή έμμεσα το επόμενο διάστημα, ειδικά αν ο ΣΥΡΙΖΑ τηρήσει τις “υποσχέσεις” του για “πεζοδρόμιο” και “δυναμική” αντιπολίτευση, θυμίζοντας εποχές πριν το 2015 και των πρώτων μηνών της ΠΦΑ. Είναι πραγματικά κρίμα να επαναληφθεί η ιστορία αυτή ως κινηματική φάρσα, αλλά τραγωδία για την ανάπτυξη των πραγματικών αγώνων που χρειάζεται ο λαός μας ενάντια στην τωρινή κυβέρνηση, αλλά και κάθε άλλη που κινείται με παραλλαγές στην ίδια αντιλαϊκή ρότα.
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: