Συσσίτιο σε συνεργασία με την Εκκλησία προβάλλει η Χρυσή Αυγή – Σιωπή ως τώρα από την ιεραρχία

Η εγκληματική οργάνωση ισχυρίζεται πως ο Κασιδιάρης μοίραζε συσσίτια της εκκλησίας σε απόρους, χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής καμία διάψευση από αρμόδιο εκκλησιαστικό φορέα.

Πριν λίγες μέρες είχαν αφρίσει οι χρυσαυγίτες με τη χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΚΟΑ για τα παιδιά μεταναστών στην Αθήνα, μιλώντας για “γιορτές μίσους” και υπενθυμίζοντας την απαγόρευση των δικών τους ρατσιστικών “συσσιτίων μόνο για Έλληνες”. Φαίνεται όμως πως βρήκαν έναν – όχι και τόσο – απρόσμενο σύμμαχο στην προσπάθεια να αναζωογονήσουν το κοινωνικό και “φιλάνθρωπο” προφίλ τους, ενόψει τοπικών εκλογών τον ερχόμενο Μάη.

Ο σύμμαχος αυτός δεν είναι άλλος από την εκκλησία, τουλάχιστον αν πιστέψουμε τους ίδιους τους ισχυρισμούς των Χρυσαυγιτών. Πιο συγκεκριμένα, πριν δυο μέρες ο υποψήφιος δήμαρχος και υπόδικος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ Κασιδιάρης, φαίνεται να συμμετείχε σε διανομή γευμάτων και οπωροκηπευτικών σε άπορους και ηλικιωμένους του Δήμου Αθηναίων, με την ιστοσελίδα του ναζιστικού μορφώματος να κάνει λόγο για συνεργασία με τις δομές της εκκλησίας και να προαναγγέλλει στήριξη παρόμοιες δράσεις της Εκκλησίας και στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα της πόλης.

Είναι φυσικά παρακινδυνευμένο να σπεύσει κανείς να υιοθετήσει άκριτα κάθε ισχυρισμό της Χρυσής Αυγής, που έχει κάθε λόγο να θέλει να προβάλει στο ακροατήριό της επίσημη συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος. Είναι ενδεικτικό ότι δε δίνει λεπτομέρειες για ποιες ακριβώς “δομές” πρόκειται. Από την άλλη, τουλάχιστον ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν έχουμε υπόψη καμία αντίδραση από πλευράς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ή όποιου άλλο φορέα της ιεραρχίας, κάτι που αν συνεχιστεί σημαίνει πως αν δεν υπήρξε πράγματι συνεργασία εκκλησίας – ναζί στα συσσίτια, τουλάχιστον υπάρχει απόλυτη ανοχή από πλευράς της τελευταίας να χρησιμοποιείται το όνομά της για να κάνουν προεκλογική εκστρατεία οι φασίστες, εμφανιζόμενοι ως “καλοί Σαμαρείτες”. Μια τέτοια στάση είναι εξίσου καταδικαστέα κι επικίνδυνη, αν όχι περισσότερο, με τον λιγότερο ή περισσότερο ανοιχτό εναγκαλισμό εκπροσώπων της ιεραρχίας με το μόρφωμα, επιλογή για την οποία έχουν εισπράξει στην καλύτερη των περιπτώσεων μια ήπια αποδοκιμασία και φυσικά κανενός είδους επίπτωση στη θέση τους, αφού φαίνεται πως το “αγαπάτε αλλήλους” έχει αστερίσκους όταν αφορά ξένους, αλλόθρησκους, ομοφυλόφιλους, κομμουνιστές και άλλου είδους “μιάσματα”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: