ΣΥΡΙΖΑ κόβει, ΝΔ ράβει – Τους έκοψαν το ΕΚΑΣ, τους παρηγορούν με ψίχουλα!

Άθλιο δικομματικό παιχνίδι στην πλάτη των χαμηλοσυνταξιούχων. Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε στο παραπέντε την παράταση για την απαλλαγή τους από τη φαρμακευτική δαπάνη, αλλά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δε λένε κουβέντα πια για το ΕΚΑΣ που κόπηκε οριστικά.

ΣΥΡΙΖΑ κόβει, ΝΔ ράβει. Ή και ανάποδα.

Η κυβέρνηση Τσίπρα προχώρησε το 2016 στην σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, ως το 2019. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προέβλεψε ως τυράκι και “αντισταθμιστικό μέτρο” την απαλλαγή των χιλιάδων δικαιούχων από τη φαρμακευτική δαπάνη. Αυτή η δαπάνη έληγε όμως στο τέλος του χρόνου και έτσι περίπου 600 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι, με μικτή σύνταξη μέχρι 500 ευρώ, κινδύνευαν να μείνουν ξεκρέμαστοι και να κληθούν να χώσουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, για τα απαραίτητα φάρμακα.

Η κυβέρνηση δεν είχε κινηθεί μέχρι σήμερα για να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη, εμφανίστηκε όμως στο παρά πέντε, ως “από μηχανής θεός-σωτήρας” σε μια κατάσταση που φέρει και τη δική της σφραγίδα.

Τι βρίσκεται πίσω από τα παχιά λόγια για την Πολιτεία που μένει δίπλα στην κοινωνία και τους απόμαχους της δουλειάς; Η διαχρονική δικομματική κοροϊδία προς τους συνταξιούχους που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε το ΕΚΑΣ και ζητούσε παράταση του “αντισταθμιστικού μέτρου” για άλλον έναν χρόνο. Η ΝΔ αρνείται πεισματικά να επαναφέρει το ΕΚΑΣ και “χρυσώνει το χάπι” με ένα προσωρινό μέτρο, που έχει ημερομηνία λήξης και απλώς παρατείνεται. Και οι χιλιάδες δικαιούχοι συνταξιούχοι, που έμειναν χωρίς ΕΚΑΣ, βιώνουν στο πετσί τους την κοροϊδία, αλλά καλούνται να πουν και “ευχαριστώ” στους μεγαλόψυχους κρατούντες που στέκονται δίπλα τους.

Ποιος έχασε την ντροπή για να την βρούν οι κυβερνώντες…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: