Στάλινγκραντ και σουβλάκια – Όταν ο Σύριζα στην Πάτρα το φυσάει και δεν κρυώνει μετά τη συγκέντρωση Πελετίδη

Δεν κρύβεται ο πανικός από τη χθεσινή συγκέντρωση του Πελετίδη στο γήπεδο της ΕΑΠ, με τον υποψήφιο του Σύριζα να επιδίδεται σε ένα κράμα ειρωνείας και διαστρεβλώσεων.

Βαρυστομάχιασαν χθες οι πολιτικοί αντίπαλοι του Κώστα Πελετίδη, μετά τη συγκέντρωση στο γήπεδο της ΕΑΠ, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Εκεί που θα περίμενε κανείς τις πρώτες αντιδράσεις από τον Νίκο Νικολόπουλο, φαίνεται πως στην κυβερνητική παράταξη η ενόχληση ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Τόση, που την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Ώρα Πατρών” με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Ρώρο έσπευσε να αναπαραγάγει αμέσως το left.gr, φανερώνοντας την πρεμούρα που υπάρχει όχι μόνο στον τοπικό Σύριζα, αλλά και σε κεντρικό επίπεδο.

Ελλείψει επιχειρημάτων, ο συριζαίος υποψήφιος επανέλαβε τη μόνιμη επωδό των κυβερνητικών παραγόντων της περιοχής, ότι τα έργα του Πελετίδη έγιναν με λεφτά κρατικών ή ευρωπαϊκών πόρων, λες και είναι αποτέλεσμα φιλανθρωπίας κι όχι χρήματα των Ελλήνων κι Ευρωπαίων φορολογούμενων αντίστοιχα. Επανέλαβε την προπαγάνδα πως “η Πάτρα βρήκε συμπαραστάτη τα Υπουργεία στα οποία χτύπησε τις πόρτες. Και σε άλλα που δεν χτύπησε.”, υπονοώντας πως ο ίδιος θα γίνει καλύτερος “θυροκροτητής” υπουργείων. Επιχείρησε να εμφανίσει μια σειρά έργα, με κυριότερη την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου ουσιαστικά ως κυβερνητικές δεσμεύσεις που υλοποιήθηκαν.

Στη συνέχεια περνάμε στο comic relief της ανακοίνωσης, που αφορά την εναντίωση της δημοτικής αρχής στα πυρηνικά στον Άραξο. Ξέροντας πως δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί επί της ουσίας για το ζήτημα, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης – μεντεσέ του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, ο Γ. Ρώρος πουλάει τρελίτσα σε όποιον θέλει ν’ αγοράσει. Απολαύστε:

Ανακαλύψατε σήμερα τα πυρηνικά στον Άραξο. Λες και τα πυρηνικά έχουν απόσταση ασφαλείας. Αποκρύπτετε, έτσι, την πραγματικότητα από τον λαό όταν ζητάτε την απομάκρυνση και όχι την πλήρη κατάργηση σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Ακόμα κι αυτά που στοχεύουν την καπιταλιστική Δύση.

Ο Πελετίδης δε θέλει κατάργηση πυρηνικών στον κόσμο έξω από τον Άραξο κι η καπιταλιστική Δύση απειλείται από πυρηνικά. Δεν ξέρουμε ποιον να εννοεί ως εχθρό της ο συριζαίος υποψήφιος. Την “κομμουνιστική” Κίνα; Τη ΛΔΒΚ; Σε κάθε περίπτωση κανείς δεν ξέρει με ποιο σκέλος να γελάσει περισσότερο.

Στη συνέχεια ο Ρώρος βάζει στο στόχαστρο ένα από τα χαρακτηριστικά συνθήματα της παρούσας δημοτικής αρχής, ότι “όμορφη πόλη είναι αυτή που δεν έχει ανέργους και φτώχεια”. Για εκείνον ομορφιά είναι οι “ευκαιρίες” (όχι τα δικαιώματα, αυτά είναι ντεμοντέ και σοβιετικά) και το να μη φοβόμαστε “τον ανταγωνισμό”.

Εκεί που τσακίζει κόκαλα βέβαια είναι με τη γνωστή καρναβαλιάδα, την οποία όλοι οι αντίπαλοι του δημάρχου έχουν επικαλεστεί κατά καιρούς, που χαλιούνται επειδή μπήκε τέλος στο πάρτι εκατομμυρίων γύρω από τη διοργάνωσή του κι επειδή οι μεγαλέμποροι τζιράρουν κατάτι λιγότερο απ’ όσο θα ήθελαν. Δε λείπουν και οι ειρωνείες για “λαϊκά γλέντια και σουβλακιά”, τα οποία είναι τρε μπανάλ εξάλλου για σύγχρονους Ευρωπαίους αριστερούς σαν το Ρώρο.

Στη συνέχεια, σε έναν άτυπο διαγωνισμό αντικομμουνισμού με το Νικολόπουλο, ο Ρώρος συνεχίζει το χιουμοράκι, “διεκδικώντας έναν πολιτισμό”, “που δε θα περιορίζεται στην εξύμνηση των κατορθωμάτων του κόκκινου στρατού στο Στάλινγκραντ”. Καταλαβαίνουμε πόσο βιάζεται ο κύριος Ρώρος να εξυμνήσει το στρατό του ΝΑΤΟ, κάτι που δεν έκανε ο Πελετίδης σε πρόσφατη ημερίδα του ΝΑΤΟ στην Πάτρα, την οποία επιδεικτικά απέφυγε, αλλά δυστυχώς για εκείνον θα μείνει με τη χαρά. Ό,τι κι αν κάνουν οι αντίπαλοι του Πελετίδη, όσα χοντροκομμένα ή “εκλεπτυσμένα” επιχειρήματα κι αν επικαλεστούν, μην μπορώντας να ασκήσουν ουσιαστική κριτική στο χειροπιαστό έργο του, ο πατρινός λαός θα τον εκλέξει και πάλι δήμαρχο για να συνεχίσει στο πλάι του τον αγώνα για μια πόλη στο ύψος των αναγκών των κατοίκων της.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: