Στα χέρια της Αστυνομίας 35χρονος για τον βανδαλισμό του μνημείου του ΚΚΕ στην Τρίπολη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Από την Αστυνομία γίνεται προανάκριση και δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση για το αν ήταν και κάποια άλλα άτομα μαζί του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έπεσε «θύμα» της φασιστικής μανίας «αγνώστων» το μνημείο που τοποθέτησε η ΚΕ του ΚΚΕ προς τιμήν των αγωνιστών του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ – ΔΣΕ, που καταδικάστηκαν σε θάνατο με αποφάσεις του Έκτακτου Στρατοδικείου Τρίπολης. Αυτή τη φορά οι θρασύδειλοι δράστες που δρουν πάντα νύχτα για να κρύβει το σκοτάδι τη βρωμιά τους, προχώρησαν σε εκτεταμένες καταστροφές στις μαρμάρινες πλάκες του μνημείου όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5.

Τον βανδαλισμό κατάγγειλε η ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ διατρανώνοντας ότι οι βανδαλισμοί το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενισχύσουν τη βούληση για τη δημιουργία πάρκου θυσίας των αλύγιστων του Μοριά, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα: «Δεν κάνουμε πίσω, όσο και να βεβηλώνουν τα μνημεία εμείς θα τα ξαναχτίζουμε και θα τα κάνουμε καλύτερα».

Το βανδαλισμό καταδίκασε ομόθυμα και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, που αποφάσισε αντιπροσωπεία του με επικεφαλής τον περιφερειάρχη, να επισκεφτεί το μνημείο, να εξετάσει τις ζημιές και σε επόμενη συνεδρίαση να συζητήσει μέτρα για την αποκατάστασή του.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 29 προς Δευτέρα 30 του Δεκέμβρη, στο χώρο του μνημείου βρισκόταν άτομο που φέρεται πως προέβη στην πράξη του βανδαλισμού, όπως δείχνουν και οι εικόνες. Περίοικοι που άκουσαν τους θορύβους που προκάλεσε η καταστροφή των μαρμάρινων πλακών κάλεσαν την αστυνομία που συνέλαβε έναν 35χρονο με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση πρόκειται για γιο γιατρού της πόλης.

Από την Αστυνομία γίνεται προανάκριση και δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση για το αν ήταν και κάποια άλλα άτομα μαζί του.

Το πρωί μετά των βανδαλισμό στο χώρο του μνημείου βρέθηκε το μέλος του ΚΚΕ, Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης Βαγγέλης Γούργαρης (φωτογραφία), ο οποίος τόνισε πως κανείς δεν θα μπορέσει να αλλάξει την ιστορία.

Με πληροφορίες από 902.gr και kalimera-arkadia.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: