Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ και η… “νιότη” του κόσμου

Το Φεστιβάλ “Σπούτνικ” πέρασε στην ιστορία, κι αν δεν υπήρχαν στα ΜΜΕ κάποια “αυθόρμητα φωτορεπορτάζ” για τη σπορ εμφάνιση του πρωθυπουργικού ζεύγους και άλλων κυβερνητικών στελεχών που γίνονται έτσι “ένα με το λαό”, θα λέγαμε πως πέρασε στο χρονοντούλαπό της, μαζί με τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ως έννοια.

Το Φεστιβάλ “Σπούτνικ” πέρασε στην ιστορία, κι αν δεν υπήρχαν στα ΜΜΕ κάποια “αυθόρμητα φωτορεπορτάζ” για τη σπορ εμφάνιση του πρωθυπουργικού ζεύγους και άλλων κυβερνητικών στελεχών που γίνονται έτσι “ένα με το λαό”, θα λέγαμε πως πέρασε στο χρονοντούλαπό της, μαζί με τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ως έννοια.

Τα πλάνα ήταν κοντινά, εστιάζοντας στα πρόσωπα για να μη φαίνονται τα κενά στο χώρο. Και οι εκδηλώσεις προσφέρονταν για τρολάρισμα και μόνο: εκδηλώσεις για τα fake news που είναι η αγαπημένη τους ασχολία, για το Μαρξ για να τρίξουν λίγο ακόμα τα κόκαλά του και για το διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους, γιατί χρειάζεται λίγο γέλιο στη ζωή μας, για την “απελευθέρωση της εργασίας” με την Αχτσιόγλου, που έχει βάλει σκοπό της ζωής της να μας απελευθερώσει από τις αλυσίδες.

Μεταξύ όσων γράφτηκαν σχετικά, ήταν κι ένα κείμενο του Π. Σκουρολιάκου, που έδειξε την κωμική του φλέβα, κάνοντας αρχικά μια αναδρομή στη σχέση της Αριστεράς με τον Πολιτισμό και τα Φεστιβάλ της, για να καταλήξει ως εξής:

Εδώ και χρόνια η νεολαία που δραστηριοποιείται στη ριζοσπαστική Αριστερά οργανώνει το δικό της φεστιβάλ. Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ μας καλεί και αυτή τη χρονιά στο Σπούτνικ Festival 2018 (…) Φιλοτεχνούν το δικό τους «διαστημόπλοιο», τον δικό τους Σπούτνικ, που θα τους εκτοξεύσει στη ζωή που αυτοί λαχταρούν και οργανώνουν.

Ας μη γίνουμε σχολαστικοί -σαν κάποιους άλλους- για κάποια νοηματικά λάθη (βγαίνει πχ ότι η Νεολαία μας καλεί κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ του 18′) κι ας μείνουμε στην ουσία.

Ώστε είναι το Φεστιβάλ της Ν. Σύριζα; Σοκ! Ποιος να το έλεγε; Νομίζω πως κανείς δεν είχε καταλάβει πως είχαν αλλάξει απλά το όνομα, αφού τους έφυγε το μεγαλύτερο μέρος της Νεολαίας το 15′, για να δείξουν πως κάνουν μια νέα αρχή και να ξεγελάσουν κάναν ανυποψίαστο.

Περνάμε στο δεύτερο σοκ. Ώστε οργανώνεται εδώ και χρόνια; Πόσα είναι αυτά; Γιατί δε λένε πως αυτό είναι το δεύτερο Φεστιβάλ Σπούτνικ και δεν το βάζουν καν στον τίτλο τους, αλλά το ονομάζουν απλώς “Σπούτνικ 2018”; Αφού διοργανώνεται εδώ και χρόνια. Τουλάχιστον δύο…

Κι αυτό είναι το διαστημόπλοιο της Νεολαίας; Ναι αλλά ο Σπούτνικ ήταν δορυφόρος. Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δορυφόρος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και άλλων σατανικά καλών εταίρων.

Αλλά μην είστε σχολαστικοί. Δείτε πίσω από τις γραμμές. Δείτε τον όμορφο συμβολισμό με την έφοδο στον ουρανό και στο διάστημα -ελπίζω να είχε το δικό της τραπεζάκι η “ελληνική ΝΑΣΑ” που συγκροτεί ο Νίκος Παππάς. Μην είστε μίζεροι. Ετοιμαστείτε να εκτοξευτούμε στη ζωή που λαχταρούν και οργανώνουν σε αυτό το Φεστιβάλ.

Δείτε κι απολαύστε υπεύθυνα τη σοσιαλδημοκρατική σκουριά, που αγκάλιασε το νεοφιλελεύθερο ΤΙΝΑ και μας την πλασάρουν ως “νιότη του κόσμου”. Και δείτε με τι εικόνα την συνοδεύει αυτή τη νιότη το Left που αναδημοσίευσε από την Αυγή το κείμενο του Σκουρολιάκου, λες και ήθελε να δείξει κι αυτό την κωμική του φλέβα. Ιδού το διαστημόπλοιο της Νεολαίας…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: