“Σοβιετία γίνανε…” – Η μονταζιέρα του ΣΚΑΪ ξαναχτυπά για να θάψει το θέμα του Ν. Γεωργιάδη…

Την επόμενη φορά που θα δείτε κάποιον φιλελέ να σας λέει για τα πρωτοσέλιδα του Ριζοσπάστη που μοιάζουν τα ίδια κάθε μέρα, κάθε χρονιά, δείξτε του το βίντεο της μονταζιέρας, για να τον τρολάρετε, και δηλώστε αμέριστη αλληλεγγύη στη διωκόμενη και φιμωμένη “Δημοκρατία”.

Η φιλελέ ναυαρχίδα ξαναχτυπά, αποδεικνύοντας στην πράξη τι εστί η δημοσιογραφική δεοντολογία και οι υψηλές αρχές του δυτικού κόσμου. Μόνο που αυτή τη φορά φρόντισε να κατευθύνει σε οικείους τα βέλη της, θάβοντας ένα πρωτοσέλιδο της φίλα προσκείμενης στη ΝΔ “Δημοκρατίας” (τα εισαγωγικά δεν μπαίνουν μόνο επειδή είναι τίτλος) και παρουσιάζοντας στη θέση του ένα παλιότερο, προ τριών ετών.

Μα Φιλελές να θάβει φιλελέ; Πού ακούστηκε…;

Ο λόγος αυτού του λεπτού, αριστοτεχνικού χειρισμού του καναλιού του ΣΚΑΪ ήταν πως δεν ήθελε να παίζει στο βίντεο με τα πρωτοσέλιδα, το θέμα του Ν. Γεωργιάδη και η προτροπή του πρωτοσέλιδου της “Δημοκρατίας” προς το Μητσοτάκη να διώξει τους φαύλους -ενώ στην πράξη κάνει ακριβώς το αντίθετο και τους καλύπτει, ως κομμάτι από τη δική του σάρκα.

Και ο ωμός αντικομμουνισμός στο κάτω μέρος, για να μην ξεχνιόμαστε

Στη θέση του, ο ΣΚΑΪ παρουσίασε ένα άλλο πρωτοσέλιδο, από το μακρινό 2016. Και υπολόγιζε να μη γίνει αντιληπτό από κανέναν. Ατύχησε όμως, αφενός γιατί δε ζούμε στο 1950, για να περάσει κάτι τέτοιο απαρατήρητο, αφετέρου γιατί τους κάρφωσε ο διευθυντής της εφημερίδας Δ. Ριζούλης, λέγοντας πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για λάθος, αλλά για μονταζιέρα -στην κυριολεξία- καθώς το πρωί το επίμαχο βίντεο έπαιζε με το κανονικό πρωτοσέλιδο -συνεπώς άλλαξε στη συνέχεια με άνωθεν εντολή.

Αν και έχει πάντα πλάκα να βλέπεις φιλελέδες να ευτελίζονται με τέτοιο τρόπο, δε γίνεται να αποφύγουμε τον πειρασμό να αναρωτηθούμε: φαντάζεστε τι θα γινόταν αν συνέβαινε κάτι τέτοιο με ένα αριστερό -γενικά- μέσο-κανάλι; Και πόσες βαθυστόχαστες μπαρούφες θα είχαμε ακούσει για “Σοβιετία, σταλινισμό” και δε συμμμαζεύεται στο σύγχρονο Φιλελεδιστάν;

Την επόμενη φορά πάντως που θα δείτε κάποιον φιλελέ να σας λέει για τα πρωτοσέλιδα του Ριζοσπάστη που μοιάζουν τα ίδια κάθε μέρα, κάθε χρονιά, δείξτε του το βίντεο της μονταζιέρας, για να τον τρολάρετε, και δηλώστε αμέριστη αλληλεγγύη στη διωκόμενη και φιμωμένη “Δημοκρατία”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: