Πρωτομάστορας στην προβοκάτσια – Το “Πρώτο Θέμα” κάνει λόγο για “συμπαράταξη” υπέρ της “κορωνοσυγκέντρωσης”

Το ΠΘ κάνει προβοκατόρικα λόγο στον τίτλο του για “ψήφισμα υπέρ της κορωνοσυγκέντρωσης”, δείχνοντας ευθέως τη στόχευση της κυβέρνησης να μετακυλίσει τις ευθύνες της για τη διασπορά του κορονοϊού.

Όλοι γνωρίζουν τον ρόλο που παίζει το “Πρώτο Θέμα”, ως κολαούζος της κυβερνητικής πολιτικής, λίγοι όμως μπορούσαν να φανταστούν το τελευταίο του κατόρθωμα και την “αντικειμενική κάλυψη” των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων: την πρωτοβουλία του ΚΚΕ, το ψήφισμα και τις υπογραφές εκατοντάδων συνδικαλιστών, βουλευτών και άλλων πολιτικών προσώπων.

Το ΠΘ κάνει προβοκατόρικα λόγο στον τίτλο του για “ψήφισμα υπέρ της κορωνοσυγκέντρωσης”, δείχνοντας ευθέως ποια είναι η στόχευση της κυβέρνησης: να μετακυλίσει τις δικές της ευθύνες και να περάσει το μήνυμα ότι η δραματική αύξηση των κρουσμάτων θα οφείλεται στη συγκέντρωση για την πορεία του Πολυτεχνείου.

Η προβοκάτσια προχωράει και σε άλλα επίπεδα, καθώς το ψήφισμα αναφέρεται ρητά στον αυταρχισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την αντισυνταγματική, αντιδημοκρατική της απόφαση για την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων. Οι υπογραφές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για παράδειγμα, καταγγέλλουν τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, αλλά δεν αναιρούν τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θεώρησε πως “δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει” κάποια διαδήλωση την ημέρα του Πολυτεχνείου. Και προφανώς δε συνιστούν κάποια γενική “συμπαράταξη της Αριστεράς”, μετά τη διάσπαση του ’91 και την αποχώρηση του Βαρουφάκη, όπως εκτιμά το Πρώτο Θέμα…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: