«Προστασία απόλυτη πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει σε καμία προηγμένη οικονομία, ούτε και πρέπει να υπάρχει, είναι και ζημία για την οικονομία να υπάρχει»

«Το πλαίσιο απόλυτης προστασίας της πρώτης κατοικίας δεν θα υπάρχει μετά τις 30 Απριλίου. Το λέω από σήμερα γιατί δεν θέλω να χαλάμε τις καρδιές μας μετά τις 30 Απριλίου».

Νέες αποκαλύψεις, ως προς τους σχεδιασμούς για πλήρη άρση της προστασία της πρώτης κατοικίας μετά το τέλος του Απρίλη, φέρνει σχετική αναφορά του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

Απροκάλυπτα ισχυρίστηκε πως «προστασία απόλυτη πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει σε καμία προηγμένη οικονομία, ούτε και πρέπει να υπάρχει, είναι και ζημία για την οικονομία να υπάρχει». Ούτε λίγο ούτε πολύ προετοιμάζει την κοινή γνώμη για μπαράζ πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Φαίνεται πως ο υπουργός Ανάπτυξης έχει αναλάβει αυτό το επικοινωνιακό κυβερνητικό καθήκον, μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει τέτοιες δηλώσεις. Στις 13 Γενάρη είχε δηλώσει στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ πως «το πλαίσιο απόλυτης προστασίας της πρώτης κατοικίας δεν θα υπάρχει μετά τις 30 Απριλίου. Το λέω από σήμερα γιατί δεν θέλω να χαλάμε τις καρδιές μας μετά τις 30 Απριλίου».

Η κυβέρνηση τη ΝΔ ετοιμάζεται να «θυσιάσει» τα λαϊκά σπίτια υπέρ του νέο γύρου καπιταλιστικής κερδοφορίας. Άλλωστε, στο τραπέζι των επαφών με τους «Θεσμούς» είναι το καθεστώς πτώχευσης των ιδιωτών, που θα ισχύσει μετά τις 30 Απρίλη, οπότε λήγει η όποια προστασία της πρώτης κατοικίας έχει απομείνει. Προωθείται ένα πλαίσιο πτώχευσης για τους φορολογούμενους, που θα αντιμετωπίζει ενιαία τις οφειλές προς εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες και θα θέτει σκληρές προϋποθέσεις για ρύθμιση τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: