Πρώην ιδεολογικό καθοδηγητή της ΧΑ επέλεξε για δικηγόρο ο στηριζόμενος από ΚΙΝΑΛ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Πρόκειται για τον Ηλία Ηλιακόπουλο, πρώτης γραμμής στέλεχος της ΧΑ μέχρι πριν κάποιο διάστημα και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του μορφώματος στις ευρωεκλογές του 2014.

Το δικαίωμα στην επιλογή συνηγόρου υπεράσπισης είναι ιερό και αδιαπραγμάτευτο. Αναφαίρετο ωστόσο είναι και το δικαίωμα σχολιασμού αυτής της επιλογής, όταν αφορά πρόσωπα εκλεγμένα σε δημόσιο αξίωμα, εν προκειμένω το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης. Ο λόγος για το Γιάννη Ζαμπούκη, εκλεκτό της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ και ορισμένων τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που, σύμφωνα με τοπικό μέσο, προσέλαβε για την εκπροσώπησή του και τη σύνταξη αγωγής για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος δημοτικού συμβούλου, ένα πρώην μεγαλοστέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για τον Ηλία Ηλιακόπουλο, πρώτης γραμμής στέλεχος της ΧΑ μέχρι πριν κάποιο διάστημα και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του μορφώματος στις ευρωεκλογές του 2014. Ενδεικτικό της επιρροής του Ηλιακόπουλου στην εγκληματική οργάνωση είναι πως λειτουργούσε ως ιδεολογικός καθοδηγητής της οργάνωσης, έβγαινε σε βίντεο με τον Κασιδιάρη και περιόδευε ανά την Ελλάδα δίνοντας ομιλίες σε μέλη και στελέχη της ΧΑ. Αργότερα, ο δικηγόρος διέρρηξε τους δεσμούς του με την οργάνωση, όπως τόσοι και τόσοι ομοϊδεάτες του, όταν είδαν το ναυάγιο να πλησιάζει, επικαλούμενος διαφορές με το Νίκο Μιχαλολιάκο. Το ότι δεν έχει υποχωρήσει καθόλου στις φασιστικές αντιλήψεις του ωστόσο, φαίνεται από το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα, μέσω διάφορων τοπικών ΜΜΕ, συνεχίζει να εκφράζει τις επικίνδυνες και ακραία εθνικιστικές θέσεις του. Φαίνεται όμως ότι εκτός από το μιντιακό ξέπλυμα, ο Ηλιακόπουλος μπορεί να ποντάρει σε ξέπλυμα του φαιού παρελθόντος του με δημαρχιακή στήριξη. Ένα γεγονός που αν μη τι άλλο οφείλει να προβληματίσει τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης, όσων τουλάχιστον δε θα ήθελαν με τίποτε η ψήφος του να λειτουργήσει έμμεσα ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για πατενταρισμένους φασίστες της πόλης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: