Πότε Βούδας, πότε Κούδας, πότε με τους εργαζόμενους και τώρα εναντίον τους

Οι παρατάξεις του ΔΣ Θεσσαλονίκης έδειξαν στην πράξη ότι έχουν την ίδια στρατηγική στόχευση, ενάντια στους εργαζόμενους και το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του δήμου. Μαζί τους καταψήφισε το ψήφισμα των εργαζόμενων και ο Γιώργος Κούδας, δείχνοντας πως τα στερνά τιμούν τα πρώτα.

Τις προάλλες το ΔΣ του Συλλόγου των εργαζόμενων στο Δήμο Θεσσαλονίκης κατέθεσε ψήφισμα για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου, καταγγέλλοντας το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε χτες από την κυβέρνηση της ΝΔ. Εξάλλου οι εργαζόμενοι στα ΟΤΑ βρίσκονταν σε πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση, αγωνιζόμενοι για τις διεκδικήσεις τους.

Απέναντί τους όμως δεν είχαν μόνο την κυβέρνηση, αλλά και τις αρχές των δήμων, ως μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους. Μπορεί καμία παράταξη να μην έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, αυτό όμως δεν αποτελεί πρόβλημα μεταξύ σχημάτων που έχουν την ίδια στρατηγική στόχευση. Και το απέδειξαν στην πράξη οι παρατάξεις του Ζέρβα, του Ταχιάου και του Ορφανού, καταψηφίζοντας το ψήφισμα των εργαζομένων.

Ανάμεσά τους όμως ήταν και ο Γιώργος Κούδας, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής με τη λαϊκή καταγωγή και τον κομμουνιστή πατέρα, που βγήκε δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Ορφανού και δείχνει δυστυχώς πως τα στερνά τιμούν τα πρώτα…

Παραφράζοντας το στίχο του Ρασούλη, πότε Βούδας, πότε Κούδας, πότε με τους εργαζόμενους και τώρα εναντίον τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: