Το ΠΟΤΑΜΙ πίσω δε γυρνά…

Το Ποτάμι κλείνει τη… “δεξιά του παρένθεση” κι ετοιμάζεται να γίνει ένα είδος “πολιτικής κοπριάς” που μυρίζει άσχημα, αλλά ωφελεί κι αναζωογονεί το σύστημα.

Αν δεν ήταν κατά βάση φαιδρές οι εξελίξεις, θα μπορούσαμε να τις πούμε και δραματικές. Φεύγει το Ποτάμι που μένει, που φεύγει…

Η συμφωνία για τη FYROM-Βόρεια Μακεδονία προκάλεσε ένα μικρό πολιτικό ντόμινο. Η κυβέρνηση μάλλον χάνει το ακροδεξιό δεκανίκι της, βρίσκει όμως χρυσή εφεδρεία στο “Ακροδεξιό Κέντρο” του Σταύρου, που μένει συνεπές στις νεοφιλελεύθερες αρχές του και δεν μπορεί να τα βρει με τους συντρόφους του στο Κίνημα Αλλαγής, και άλλους γραφικούς “μαχητές της ελευθερίας” (αντι-ΣΥΡΙΖΑ fighters), όπως ο Λοβέρδος κι ο Βενιζέλος.

Η κίνηση “Μπροστά” όμως, που κανείς δεν την ήξερε ως τώρα, αποχωρεί από το “Ποτάμι”, που αποχωρεί από το ΚΙΝ.ΑΛ., που θυμήθηκε τις εθνικιστικές κορόνες του “πατριωτικού ΠΑΣΟΚ”, κι άφησε πίσω του το κοσμοπολίτικο προφίλ της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας. Ένα βήμα “Μπροστά”, δύο βήματα πίσω, που θα ‘λεγε κι ο Βλαδίμηρος…

Μεταξύ των γραμμών του “Μπροστά” ξεχωρίζουμε το όνομα του “καλύτερου δημόσιου υπάλληλου στον κόσμο”, του Πάνου Καρκατσούλη, που θεωρεί σοβαρά πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αστικό κόμμα όπως η ΝΔ -για να κρατήσουν ίσες αποστάσεις μεταξύ των δύο- αλλά προσπάθησε για την… κατάρρευση της αστικής δημοκρατίας! Και όχι μονάχα με λόγια, αλλά… έργοις! Κι αυτός τώρα υποτίθεται πως κάνει ζημιά στο ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθεί να ρίξει την κυβέρνηση -έργοις…

 

O Σταύρος Θεοδωράκης απαντά σε όλα αυτά με “ποίηση” Πάολο Κοέλιο και με ατάκες επιπέδου τουίτερ.

 

 

Και προσφέρει άφθονο γέλιο λέγοντας πως στο ΚΙΝ.ΑΛ. κινδύνευαν οι ριζοσπαστικές θέσεις του Ποταμιού και πως ο ίδιος έχει αποδείξει ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι καρέκλες.

Σταύρο δεν πειράζει που σου έφυγε κι άλλος βουλευτής και οι καρέκλες που ήθελες, χωρίς να σε ενδιαφέρουν. Αν αγαπάς κάτι, άφησέ το να φύγει. Κι αν γυρίσει πίσω, θα σου ανήκει για πάντα.

Τι τουιτεριά να γράψω μετά;

Έτσι το Ποτάμι κλείνει τη… “δεξιά του παρένθεση” -σε αντίθεση με τον Ψαριανό- και προβάρει κυβερνητικά κοστούμια, για να αντικαταστήσει τον Καμμένο και να αποκαταστήσει την αδικία του 15′, όταν έμεινε με την όρεξη. Δεν απορροφήθηκε τελικά στο ΚΙΝ.ΑΛ., μπορεί να μπει όμως στην κυβέρνηση, για να αποσυντεθεί στις επόμενες εκλογές και να λειτουργήσει ως… “πολιτική κοπριά”, θρέφοντας το αστικό πολιτικό σύστημα με τα συστατικά του.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: