Πώς να εντοπίσετε έναν κομμουνιστή

Μην αφήσετε αυτούς τους κομμουνιστές να συνεχίσουν να μολύνουν τον αέρα ελευθερίας μας μέσω της ελεύθερης αγοράς. Βρείτε τους και ξεμπροστιάστε τους. Είναι καθήκον σας ως ελεύθεροι άνθρωποι.

Το 1955, το Αρχηγείο Στρατού των ΗΠΑ συνέταξε ένα εγχειρίδιο προπαγάνδας με τίτλο: Πώς να εντοπίσετε έναν κομμουνιστή. Κυκλοφόρησε σε δημοφιλή περιοδικά και άλλα μέσα τη δεκαετία του 1950.

Έγγραφο:

Πώς να εντοπίσετε έναν κομμουνιστή

Τα γεγονότα των τελευταίων χρόνων κατέστησαν σαφές ότι δεν υπάρχει ένας σίγουρος τρόπος να εντοπίσεις ένα κομμουνιστή.

Ο κομμουνιστής δεν είναι πια αυτός που χαρακτηρίζεται απλοϊκός επαναστατικός τύπος, όπως ένας χοντρός με γενειάδα και βόμβα με χρονόμετρο στη βαλίτσα.

Οι κομμουνιστές των ΗΠΑ προέρχονται απ’ όλα τα μονοπάτια της ζωής, μπορεί να πιστεύουν σε διαφορετικές θρησκείες και να ασκούν διαφορετικά επαγγέλματα.

Επιπρόσθετα το κομμουνιστικό κόμμα των ΗΠΑ έχει κάνει προσπάθεια να δρα υπογείως προκειμένου να εξυπηρετεί το σκοπό της διείσδυσης.

Αν δεν υπάρχει ένας σίγουρος τρόπος να εντοπίσεις έναν κομμουνιστή υπάρχουν ευτυχώς ενδείξεις που μπορεί να τον προδώσουν.

Αυτές οι ενδείξεις είναι συχνά μικρές αλλά πάντα είναι εκεί, επειδή ο κομμουνιστής εξαιτίας της πίστης του πρέπει να δρα και να μιλά μέσα σε συγκεκριμένες γραμμές.

Αν και η προτίμηση για μεγάλες προτάσεις είναι κοινή στα περισσότερα κομμουνιστικά κείμενα, ένα ξεχωριστό λεξιλόγιο προδίδει και κάνει πιο εύκολα αναγνωρίσιμη την «κομμουνιστική γλώσσα».

Ακόμα και μια βιαστική ανάγνωση ενός άρθρου που γράφτηκε από έναν κομμουνιστή ή μια συζήτηση μαζί του θα αποκαλύψουν τη χρήση των παρακάτω εκφράσεων. Ενοποιητική σκέψη, πρωτοπορία, σύντροφος, ξεχασμένες εκφράσεις, (hootenanny) σοβινισμός, κάψιμο βιβλίων, πίστη στον συγκρητισμό, αστοί, εθνικισμός, επιθετικός πατριωτισμός, αποικιοκρατία, χουλιγκανισμός, άρχουσα τάξη, προοδευτική, δημαγωγία, διαλεκτική, κυνήγι-μαγισσών, αντιδραστική, εκμετάλλευση, καταπιεστική, υλιστική.

Αυτή η λίστα, επιλεγμένη κατά τύχη, μπορεί να επεκταθεί σχεδόν επ’ άπειρον.

Όλες οι παραπάνω εκφράσεις είναι μέρος της αγγλικής γλώσσας, αλλά η χρήση τους από τους κομμουνιστές είναι πολύ πιο συχνή από το γενικό κοινό.

Επιπρόσθετα, σε αυτές τις γενικές αρχές που είναι κοινές στην κομμουνιστική τακτική, ένας αριθμός συγκεκριμένων ζητημάτων έχει υπάρξει μέρος του κομμουνιστικού οπλοστασίου για μακρά χρονική περίοδο.

Αυτά τα ζητήματα δεν τα βγάζουν στην επιφάνεια μόνο οι κομμουνιστικές εκκλήσεις που απευθύνονται στο κοινό, αλλά τις χρησιμοποιούν και ξεχωριστά τα μέλη του κόμματος ή οι συμπαθούντες, που είναι δημιουργία του κομμουνιστικού περιβάλλοντος. Περιλαμβάνουν τον μακαρθισμό, την παραβίαση των κοινωνικών δικαιωμάτων, τις θρησκευτικές και ρατσιστικές διακρίσεις, νόμους μετανάστευσης αντί ανατρεπτική νομοθεσία, ή οποιαδήποτε νομοθεσία που αφορά τα εργατικά συνδικάτα, το στρατιωτικό προϋπολογισμό και την ειρήνη.

Αν και παρουσιάζει την αντίθεση του σε συγκριμένα ζητήματα, ο αμερικανός κομμουνιστής παραδοσιακά ταυτίζει τον εαυτό του με συγκεκριμένες δραστηριότητες με την ελπίδα να προωθήσει τους τελικούς του σκοπούς. Χόμπι, όπως ο «λαϊκός χορός» και η «λαϊκή μουσική» έχουν παραδοσιακά ταυτιστεί με την παραδοσιακή κίνηση στις ΗΠΑ.

Μια μελέτη όπως αυτή μπορεί να οδηγήσει σε ένα μόνο συγκεκριμένο συμπέρασμα:
Δε υπάρχει σίγουρος τρόπος να εντοπίσεις ένα κομμουνιστή.

Θα μπορούσε να εμπλουτιστεί και σήμερα πχ ένα στίγμα είναι και τα οικόσιτα ζώα. Όποιος προτιμά τις γάτες από τους σκύλους. Όλοι ξέρουν ότι τα σκυλιά είναι υπάκουα στα αφεντικά και εύκολα μέσω της οσμής μπορούν να εντοπίσουν ένα κομμουνιστή, αντίθετα με τις γάτες που είναι ανεξάρτητες και δεν αναγνωρίζουν κανένα αφεντικό.

Δεν ξέρω για σας, εγώ το βρήκα αρκετά επίκαιρο και σήμερα. Αμερικανικές εκλογές, αυστριακές εκλογές (το βλέπετε όλοι σήμερα η Αυστρία αρνείται να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες), ακόμα το ελέγχουμε και για τις γερμανικές εκλογές, δηλητηρίαση πρώην διπλού πράκτορα στο Λονδίνο και απέλαση ρώσων διπλωματών από 22 χώρες.

Αν κρίνετε αναγκαίο, ανατύπωση και διανομή χθες, γιατί ο κομμουνισμός βλέπω να επιστρέφει μέσω των Ρώσων ολιγαρχών. Μην αφήσετε αυτούς τους κομμουνιστές να συνεχίσουν να μολύνουν τον αέρα ελευθερίας μας μέσω της ελεύθερης αγοράς. Βρείτε τους και ξεμπροστιάστε τους. Είναι καθήκον σας ως ελεύθεροι άνθρωποι.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: