Πιο απρόσμενο και από την Britney – Όταν ο Στέφανος Μάνος έπαθε “κρατισμό”…

“Η κρίση βοήθησε να φανεί μια άλλη, καλύτερη πλευρά της δημόσιας διοίκησης. Πιο γρήγορη και αποτελεσματική από ό,τι την ξέραμε. Αντίθετα η ιδιωτική επιχείρηση φάνηκε να δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις ταχύτητας και αποτελεσματικότητας που επιβάλλει η πανδημία.”

Η κρίση βοήθησε να φανεί μια άλλη, καλύτερη πλευρά της δημόσιας διοίκησης. Πιο γρήγορη και αποτελεσματική από ό,τι την ξέραμε. Αντίθετα η ιδιωτική επιχείρηση φάνηκε να δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις ταχύτητας και αποτελεσματικότητας που επιβάλλει η πανδημία.

Δεν το είπε κάποιος σοσιαλδμηκράτης, κάποιος “κρατιστής”, ούτε η Britney Spears, ούτε καν ο Νικήτας Κακλαμάνης, που ξεσπάθωσε ενάντια στα φιλελέ παπαγαλάκια.

Το είπε ένας από τους πλέον γνωστούς ταγούς της φιλελεύθερης δεξαμενής σκέψης, που υπηρέτησε τις ιδέες του και την τάξη του από διάφορες θέσεις, ακόμα και ως Υπουργός Οικονομίας του Μητσοτάκη, ενάντια στις ιδεοληψίες του χώρου του, με αφορμή την αδυναμία των αλυσίδων Σούπερ-Μάρκετ να οργανώσουν τις διαδικτυακές παραγγελίες των εμπορευμάτων τους.

Δεν πρέπει όμως να αδικεί ο Στέφανος Μάνος την “ιδιωτική πρωτοβουλία”. Κάνει και αυτή ό,τι καλύτερο μπορεί το τελευταίο διάστημα για τα κέρδη της. Και έχει αποδειχτεί εξαιρετικά ευέλικτη στις απολύσεις, στην εκ περιτροπής εργασία, στην καθυστέρηση του δώρου, πάντα με τη βοήθεια και τη συνεργασία της κυβέρνησης.

Από ευελιξία άλλο τίποτα, αν είναι να γίνουν οι εργαζόμενοι λάστιχο…

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

11 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: