ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ: Όταν ο λαός το αποφασίσει, ενωμένος και οργανωμένος μπορεί να ανατρέψει τον καπιταλισμό

Η Αντιφασιστική Νίκη μάς διδάσκει πως όσες δυσκολίες και αν προβάλλουν μπροστά μας, όταν ο λαός το αποφασίσει, ενωμένος και οργανωμένος μπορεί να νικήσει. Ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται! Η ιστορική πείρα διδάσκει ότι πρέπει και μπορούμε να τον ανατρέψουμε για να αναπνεύσουν, επιτέλους, οι λαοί.

Άρθρο της Σύνταξης του περιοδικού «Εθνική Αντίσταση» της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, στο τεύχος που κυκλοφορεί:

Οι βαρύτατες συνέπειες από την Πανδημία του κορονοϊού και την βαθιά οικονομική κρίση που είναι στο DNA του καπιταλισμού, στην οποία έπαιξε καταλυτικό ρόλο, έρχονται σήμερα, 75 χρόνια μετά την Αντιφασιστική Νίκη των λαών να αναδείξουν το αυτονόητο: Ότι ο καπιταλισμός όχι μόνον δε μπορεί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα αλλά τα οξύνει και δημιουργεί καινούρια και επιδεινώνει συνεχώς τη θέση και τη ζωή των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων. Γιατί λειτουργεί για τα καπιταλιστικά κέρδη και όχι για την κάλυψη των εργατικών, λαϊκών αναγκών, συρρικνώνοντας εργατικά, λαϊκά εισοδήματα, όλα τα δικαιώματα.

Η διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, από τις καπιταλιστικές χώρες, ιδιαίτερα τις ισχυρές, όπως ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία, Βραζιλία κλπ, οδήγησε σε τραγικές συνέπειες με εκατόμβες νεκρών από τα φτωχά λαϊκά στρώματα αποκαλύπτοντας την υποβάθμιση των Δημόσιων συστημάτων υγείας λόγω τεράστιων περικοπών κρατικών δαπανών για τον Δημόσιο Τομέα Υγείας αλλά και της ιδιωτικοποίησης της Υγείας.

Στην περίοδο του Β’ Παγκόσμιου πολέμου με τη μεγάλη καπιταλιστική κρίση, τα μονοπώλια, το διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα, για τον έλεγχο και το μοίρασμα των αγορών και των αποικιών, ανέδειξαν και στήριξαν το φασισμό -ναζισμό και τον Χίτλερ για να τον στρέψουν ενάντια στη σοσιαλιστική ΕΣΣΔ.

Βεβαίως αυτός ο σκοπός τους δεν απάλειψε τους οξύτατους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, κάτι που οδήγησε στον πιο αιματηρό μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κρατών πόλεμο που γνώρισε ως τότε η ανθρωπότητα, στον οποίο πήρε μέρος η ΕΣΣΔ μετά την εναντίον της επίθεση από τη ναζιστική Γερμανία. Πόλεμος που οδήγησε στη σφαγή των λαών (πάνω από 50 εκατομμύρια νεκρών και τραυματιών, τα 30 από τους οποίους ήταν σοβιετικοί στρατιώτες και πολίτες) και σε τεράστιες υλικές καταστροφές που βύθισαν στον πόνο, τη φτώχεια και την εξαθλίωση λαούς και χώρες ολόκληρες.

ΗΠΑ- Μ. Βρετανία και οι άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες, δεν κατάφεραν να καταστρέψουν την ΕΣΣΔ όπως το επεδίωκαν. Αντίθετα, μεταπολεμικά η ΕΣΣΔ βγήκε ενισχυμένη, καθώς ο ρόλος της ήταν καθοριστικός για την ήττα του ναζισμού, ενώ και άλλες χώρες σε Ευρώπη και Ασία πήραν το δρόμο οικοδόμησης του σοσιαλισμού. Έτσι οι ισχυρές ιμπεριαλιστικές χώρες με επικεφαλής τις ΗΠΑ προκάλεσαν τον ψυχρό πόλεμο για να πάρουν τη ρεβάνς με την ένταση των εξοπλισμών και τη στοχευμένη πολιτική υπονόμευσης της ΕΣΣΔ και των άλλων τότε σοσιαλιστικών χωρών του Συμφώνου της Βαρσοβίας που αποσπάστηκαν από το καπιταλιστικό σύστημα. Παράλληλα, δεν σταμάτησαν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους κατά λαών και χωρών για να εκμεταλλευτούν τα μονοπώλιά τους τους λαούς και τον πλούτο αυτών των χωρών.

Με τις ανατροπές στην ΕΣΣΔ και τις άλλες πρώην σοσιαλιστικές χώρες, οι ιμπεριαλιστές ΕΕ -ΗΠΑ-ΝΑΤΟ νοιώθοντας πιο ισχυροί άνοιξαν νέα μέτωπα με ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, όπως πχ σε ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, Ιράκ, Συρία, Λιβύη κ.ά.. Για τον έλεγχο αγορών, πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα, με τεράστιους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής όπως και για τη χώρα μας που συμμετέχει στην ιμπεριαλιστική δράση τόσο με τις αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις, την παραχώρηση άλλων διευκολύνσεων στα ιμπεριαλιστικά στρατεύματα, όσο και με ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο καπιταλισμός που έχει συσσωρεύσει τεράστια κεφάλαια από την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο, δεν είναι άτρωτος, δεν μπορεί να ξεφύγει από τις αντιφάσεις του. Η καπιταλιστική οικονομική κρίση έρχεται και επανέρχεται προκαλώντας τεράστιες στρατιές ανέργων, κακοπληρωμένων εργαζομένων, με τσακισμένα εργασιακά -κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, με ευέλικτες μορφές εργασίας (μερική απασχόληση, τηλεργασία, εκ περιτροπής εργασία κ.ά.), κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, μείωση συντάξεων, εμπορευματοποιημένα Δημόσια Συστήματα υγείας που αδυνατούν να καλύψουν στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες, κλπ..

Επιβεβαιώνεται ότι οι καπιταλιστές είναι αδίστακτοι προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη και την εξουσία τους και επικαλούμενοι την πανδημία του κορονοϊού, προχωρούν σε νέα γενικευμένη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων καλώντας τους να πληρώσουν ξανά την καπιταλιστική κρίση που ήταν προαποφασισμένη, ενώ τα αστικά κράτη δίνουν πακτωλό σε επιχορηγήσεις και «δανεικά κι αγύριστα» στους κεφαλαιοκράτες. Την ίδια πολιτική εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ στη χώρα μας, συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από τα αντεργατικά μέτρα που πήρε με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ετοιμάζει και νέα, όπως επίσης ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, συμπληρώνοντας το αντεργατικά πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε εμπόδια στο απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων.

ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ: Όταν ο λαός το αποφασίσει, ενωμένος και οργανωμένος μπορεί να ανατρέψει τον καπιταλισμό

Όλα αυτά σηματοδοτούν τον ορατό εχθρό των εργαζομένων που δεν είναι άλλος παρά το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και αναπαράγει αντιλαϊκές πολιτικές και αντεργατικά μέτρα, κρατική βία, καταστολή, ρατσισμό και αθωώνει το φασισμό με την εξομοίωσή του με το σοσιαλισμό- κομμουνισμό και το χυδαίο αντικομμουνισμό, πλαστογραφεί και επιδιώκει να ξαναγράψει κατά τα συμφέροντα του κεφαλαίου την ιστορία του Β’ ΠΠ για να εξαφανίσει τον καθοριστικό ρόλο της ΕΣΣΔ και των αντιστασιακών απελευθερωτικών κινημάτων στις κατεχόμενες από τους ναζί χώρες όπου πρωταγωνίστησαν τα κομμουνιστικά κόμματα.

75 χρόνια μετά την αντιφασιστική νίκη οι λαοί βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα. Ο καπιταλισμός έχει σαπίσει, τίποτα δε μπορεί να φέρει υπέρ των εργαζομένων, παρά μόνο κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά, μετανάστευση. Γι’ αυτό μόνον η ανατροπή αυτού του βάρβαρου συστήματος και η οικοδόμηση της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας μπορούν να υπηρετήσουν τους λαούς και να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους με τις αυξημένες δυνατότητες που δίνει η πρόοδος της επιστήμης.

Οι λαοί διδάσκονται ότι ο φασισμός είναι γέννημα -θρέμμα του ιμπεριαλισμού. Γι’ αυτό ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι αποτελεσματικός μόνον όταν είναι αντί ιμπεριαλιστικός αγώνας, αγώνας για την ανατροπή του καπιταλισμού. Η Αντιφασιστική Νίκη μας διδάσκει πως όσες δυσκολίες και αν προβάλλουν μπροστά μας, όταν ο λαός το αποφασίσει, ενωμένος και οργανωμένος μπορεί να νικήσει. Ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται! Η ιστορική πείρα διδάσκει ότι πρέπει και μπορούμε να τον ανατρέψουμε για να αναπνεύσουν, επιτέλους, οι λαοί.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ που εκπροσωπεί τους Αγωνιστές της Αντίστασης και του ΔΣΕ που αντιπάλεψαν με το όπλο στο χέρι τον φασισμό και τον πόλεμο, με τα διδάγματα από την Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζουμε τον αγώνα στις σύγχρονες συνθήκες με το ταξικό εργατικό κίνημα και με το ΚΚΕ πρωταγωνιστή για τα ιδανικά και τα οράματα μας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: