Λεφτά υπάρχουν – 11 εκ. ευρώ από την κυβέρνηση στην Μορέας Α.Ε. λόγω… χαμηλής κυκλοφορίας των αυτοκινήτων

Η κυβέρνηση μπουκώνει με ζεστό δημόσιο χρήμα την ιδιωτική εταιρία που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας και τους σταθμούς διοδίων του.

Τι γίνεται όταν το ασυναγώνιστο επιχειρηματικό δαιμόνιο πέφτει έξω στις αρχικές του προβλέψεις; Έρχεται το κράτος και το διασώζει, γιατί αυτό είναι το νόημα της “ελεύθερης οικονομίας” μας και δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε την επιχειρηματικότητα. Τι θέλετε δηλαδή, να πέσει έξω η Μορέας Α.Ε. και να χρεοκοπήσει; Κράτος είναι;

Έτσι λοιπόν η Μορέας Α.Ε. θα λάβει 11 εκ. ευρώ (10,98 για την ακρίβεια, που μοιάζει με τιμή σε μανάβικο, αλλά και με τα 11 εκ. ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση για την επικοινωνιακή προώθηση του “Μένουμε Σπίτι”) εξαιτίας της χαμηλής κυκλοφορίας οχημάτων στον δρόμο που διαχειρίζεται, σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις.

Κι αυτό αφορά το εξάμηνο που έληξε στις 29 Φλεβάρη, πριν δηλαδή από την πανδημία του κορονοϊού, οπότε μπορεί να περιμένουμε και νέα επιδότηση, για να ισοφαρίσει την… κακή πρόβλεψη.

Ίσως και μια αύξηση στο αντίτιμο των διοδίων θα βοηθούσε να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η κυκλοφορία, όταν αρθεί η απαγόρευσή της με το καλό…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: