Η “Αριστερή κυβέρνηση” και τα Δώρα των Δημοσίων Υπαλλήλων – Ήταν Δεξιοί από την αρχή ή έγιναν στην πορεία;

Η “κυβέρνηση της αριστεράς” προσέφυγε ενάντια στην απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματική την περικοπή των δώρων. Και η μόνη απορία είναι: Ήθελε ποτέ να επαναφέρει το 13ο και 14ο και δεν τα κατάφερε, γιατί ο ρεαλισμός είναι Κίρκη που μεταμορφώνει αριστεράκια σε δεξιούρες;  Ή ποτέ δεν το ήθελε στην πραγματικότητα, αλλά έπρεπε να λέει τέτοια όμορφα για να πάρει τις εκλογές; 

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣτΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ 13ου ΚΑΙ 14ου ΜΙΣΘΟΥ.

ΗΤΑΝ ΑΡΑΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΞΙΟΙ; Ή ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ; 

Οι δημόσιοι υπάλληλοι είχαν κάνει προσφυγή στη δικαιοσύνη, ενάντια στην περικοπή των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και των καλοκαιρινών επιδομάτων (13ος και 14ος μισθός).

Το Συμβούλιο της Επικρατείας τους δικαίωσε. Το ΣΤ’ Τμήμα του ΣτΕ είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές των δώρων των ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, ΜΠΙΔ και άλλων. Και άρα, ότι πρέπει να τους επαναφέρουν.

Εντάξει; Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη που λένε; Που είναι εξουσία από μόνη της; Αυτή αποφάσισε. Κι ακύρωσε τη μνημονιακή αυτή ρύθμιση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Χαρούμενη θα ‘πρεπε να είναι η “πρώτη φορά αριστερά”.

Αλλά αντίθετα αυτή… προσέφυγε στη δικαιοσύνη. Η “αριστερή κυβέρνηση”. Αυτή με το “ταξικό πρόσημο”. Για να ακυρωθεί η απόφαση του ΣτΕ που δικαίωνε τους δημοσίους υπαλλήλους. Η υπόθεση παραπέμφθηκε για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Κι οι δικηγόροι της κυβέρνησης (του… Δημοσίου το λένε) Νικόλαος Δασκαλαντωνάκης και Βασιλική Πανταζή, ξετύλιξαν τα επιχειρήματά τους – τρανές αποδείξεις των κυβερνητικών προσπαθειών και της πολιτικής της:

« Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι έχασαν τον 13ο και 14ο μισθό για να διατηρήσουν τον 12ο μισθό».

“Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν σταθερή εργασία, ενώ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα μεγάλης ανεργίας και δεν πληρώνονται από τους εργοδότες τους και ο μισθός τους είναι 580 ευρώ”.

“Πολύ μεγάλος αριθμός εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα έχει φύγει στο εξωτερικό για ανεύρεση εργασίας, σε αντίθεση με τους δημοσίους υπαλλήλους που παραμένουν στη χώρα τους”.

Ζήτησαν από το δικαστήριο “να απορριφθούν οι παρεμβάσεις γιατί, στην περίπτωση που δοθούν αναδρομικά τα επιδόματα στους δημοσίους υπαλλήλους, θα διαταραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία και θα αυξηθεί η φορολογία όλων των πολιτών, καθώς δε θα υπάρχει δημοσιονομικό πλεόνασμα και δεν θα είναι βιώσιμο το χρέος”.

Η μόνη απορία που μας μένει γι’ αυτή την κυβέρνηση της “αριστεράς” είναι:

Ήθελε ποτέ να επαναφέρει το 13ο και 14ο και δεν τα κατάφερε, γιατί ο ρεαλισμός είναι Κίρκη που μεταμορφώνει αριστεράκια σε δεξιούρες;

Ή ποτέ δεν το ήθελε στην πραγματικότητα, αλλά έπρεπε να λέει τέτοια όμορφα για να πάρει τις εκλογές;

Σα να λέμε… Ήταν οικονομικοί δολοφόνοι από την αρχή; Ή έγιναν στην πορεία εφαρμογής των αντιλαικών πολιτικών της αγαπημένης τους ΕΕ;

Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε κι ο γάιδαρος…

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ σε αυτόν το σύνδεσμο

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: