«Οι κομμουνιστές και το ΚΚΕ ήταν ο πρώτος στόχος τους…» – ΚΚΕ, ΚΝΕ, ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ τίμησαν στο Χαϊδάρι τους 200 εκτελεσμένους της Καισαριανής (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Εκδήλωση προς τιμήν των 200 κομμουνιστών που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944 από τους ναζί κατακτητές στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, πραγματοποίησαν τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Χαϊδαρίου, Περιστερίου, Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας μαζί με τις Κομματικές Οργανώσεις Χαϊδαρίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Εκδήλωση προς τιμήν των 200 κομμουνιστών που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944 από τους ναζί κατακτητές στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, πραγματοποίησαν το Σάββατο τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Χαϊδαρίου, Περιστερίου, Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας μαζί με τις Κομματικές Οργανώσεις Χαϊδαρίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Στην εκδήλωση μίλησε η Διαλεχτή Πολυχρονίδου, μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, σημειώνοντας πως «όσο και αν προσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορία του “Μπλοκ 15” και των ηρώων που θήτευσαν σε αυτό, όπως κάνουν κυβέρνηση, Δήμος Χαϊδαρίου και γερμανικό κράτος, με στόχο ιδιαίτερα τη νέα γενιά, να ξέρουν ότι θα μας βρουν μπροστά τους. Δεν θα τους επιτρέψουμε να ξεχαστούν τα εγκλήματα των ναζί και των ντόπιων συνεργατών τους που προκύπτουν από την εγκληματική ιδεολογία τους, ούτε να τα δικαιολογήσουν ως εγκλήματα πολέμου γενικά, ούτε θα τους αφήσουμε να εξισώσουν ό,τι πιο σάπιο γέννησε ο καπιταλισμός, με το δίκαιο αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ». Τόνισε ότι «η Πρωτομαγιά είναι μέρα-σύμβολο του αγώνα της εργατικής τάξης όλου του κόσμου για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας: Τους νεκρούς του Σικάγο, της πρώτης αιματοβαμμένης Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, του Μάη του ’36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής» και πρόσθεσε ότι «η φετινή Πρωτομαγιά γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο για άλλη μία χρονιά σε συνθήκες πανδημίας, σε συνθήκες που οι λαοί μετρούν τα εκατομμύρια των νεκρών τους. Η διαχείριση της πανδημίας από όλες τις καπιταλιστικές χώρες απέδειξε ότι ο ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός». Κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 6 Μάη, τονίζοντας πως «στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου η εργατική τάξη θα διατρανώσει την απάντησή της» (Δείτε βίντεο κάτω και διαβάστε την ομιλία εδώ).

Εκ μέρους της κεντρική Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ απεύθυνε χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος, Γιάννης Ζαγγανάς. Δείτε το βίντεο:

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ και τις Κομματικές Οργανώσεις Βάσης Χαϊδαρίου του ΚΚΕ και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Δείτε το βίντεο:

 

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: