Οι δίκες δε λυγίζουνε τους αγωνιστές! – Φάμπρικα διώξεων εναντίον διαδηλωτών από την κυβέρνηση

Δεκάδες αγωνιστές διώκονται εκδικητικά από τις αρχές, γιατί τόλμησαν να πάρουν μέρος στις περσινές κινητοποιήσεις του Πολυτεχνείου και της 6ης Δεκέμβρη

Πέρσι τέτοιο καιρό, η κυβέρνηση έδειχνε στην πράξη την αλλεργία της για τις κινητοποιήσεις από όπου (ή σχεδόν από όπου) και αν προέρχονται, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα το δόγμα “νόμος και τάξη”, ενώ παράλληλα επιχειρούσε να ξεφορτωθεί τις ευθύνες της για την τραγική διαχείριση της πανδημίας.

Έριξε την ευθύνη για την αύξηση των κρουσμάτων στη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση έξω από το Εφετείο. Κορύφωσε την άγρια καταστολή την ημέρα του Πολυτεχνείου, προσπαθώντας να ισοφαρίσει τις εντυπώσεις από το πάθημά της, με τη μεγάλη διαδήλωση των κομμουνιστών μπροστά στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Και συνέχισε στην ίδια γραμμή και στις διαδηλώσεις για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, στις 6 Δεκέμβρη.

Ένα χρόνο μετά, το “επιτελικό κράτος” συνεχίζει να δείχνει τα δόντια του, έχοντας στήσει μια φάμπρικα πολιτικών διώξεων ενάντια σε δεκάδες αγωνιστές – διαδηλωτές. Πιο συγκεκριμένα:

-Εκκρεμεί να οριστεί νέα δικάσιμος (ήταν προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβρη αλλά πήρε αναβολή) για τη δίκη των συλληφθέντων της πορείας του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη, όπου η αστυνομία έκανε τυφλές, εκδικητικές συλλήψεις μέσα από τον σωρό των διαδηλωτών, χωρίς να έχει προηγηθεί το παραμικρό.

-Αύριο (13/10) γίνεται η δίκη των τεσσάρων από τους 5 αγωνιστές που είχαν συλληφθεί την ίδια μέρα στα Σεπόλια, με την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρά στην… “αποκέντρωση της καταστολής” στις γειτονιές της Αθήνας, σε ένα ντελίριο αυταρχισμού.

-Στις 29 Νοέμβρη έχει οριστεί να γίνει η δίκη των 62 (!) συλληφθέντων από τη διαδήλωση της 6ης Δεκέμβρη, όπου εφαρμόστηκε πρώτη φορά το χουντικής έμπνευσης μέτρο της απαγόρευσης συναθροίσεων.

Το θέμα αυτό έρχεται να αναδείξει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ (μ-λ), καθώς 13 μέλη του διώκονται από τις αρχές για τη συμμετοχή τους στις παραπάνω διαδηλώσεις. Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση σημειώνει ότι οι δίκες αυτές στοχεύουν στην καταστολή του κινήματος, την οικονομική του αφαίμαξη μέσω εξοντωτικών προστίμων, αλλά και την τρομοκράτηση του λαού συνολικά.

Ακολουθεί ένα εκτενές απόσπασμα από την ανακοίνωση που έφτασε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο.

Να αθωωθούν οι διωκόμενοι αγωνιστές! Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στον αγώνα και την οργανωμένη πολιτική δράση!

Ένα από τα πρώτα μέτωπα που άνοιξε το εκμεταλλευτικό σύστημα και η κυβέρνησή του απέναντι στο λαό και στη νεολαία, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την πανδημία, ήταν εκείνο των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Από τον περιορισμό των μετακινήσεων, τα sms και τα «εξοδόχαρτα» για οποιοδήποτε βήμα εκτός σπιτιού, μέχρι τους αυστηρούς ελέγχους και την τρομοκρατία που έσπερναν οι δυνάμεις καταστολής με κάθε ευκαιρία, επιδόθηκε σε ένα πρωτοφανούς έκτασης και έντασης κύμα φασιστικοποίησης. Βεβαίως, είχε να πατήσει στο έδαφος που έστρωναν εδώ και χρόνια όλες οι αστικές κυβερνήσεις ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού και της νεολαίας.Το περσινό Πολυτεχνείο, αλλά και η 6η Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς, αποτέλεσαν πεδίο για εφαρμογή χουντικού τύπου αποφάσεων. Με πρόσχημα τον περιορισμό της πανδημίας, απαγορεύτηκε κάθε συνάθροιση άνω των τριών ατόμων, απαγορεύτηκαν κάθε είδους εκδηλώσεις και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, για τις δύο αυτές επετείους, ενώ ορίστηκαν υπέρογκα πρόστιμα αρκετών χιλιάδων ευρώ για τους παραβάτες. Αυτοί που κλείνουν Νοσοκομεία, που βγάζουν σε «αναστολή» εργαζόμενους, που αρνούνται τις προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, που τσαλαπατάνε το δικαίωμα στην περίθαλψη και την ασφάλιση, που είναι υπεύθυνοι για την εφιαλτική τροπή που έχει πάρει η πανδημία και στη χώρα μας, θέλησαν να εμφανιστούν ως υπερασπιστές της δημόσιας Υγείας και να επιβάλουν στο κίνημα σιγή ασυρμάτου.Δεν το κατόρθωσαν! Τα καλέσματα πολιτικών δυνάμεων και συλλογικοτήτων βρήκαν ανταπόκριση και, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές πόλεις της χώρας. Βρήκαν όμως μπροστά τους έναν πάνοπλο και πολυπληθή μηχανισμό κρατικής τρομοκρατίας, που μόνο στόχο είχε την καταστολή. Οι συγκεντρώσεις χτυπήθηκαν, αγωνιστές κυνηγήθηκαν, χτυπήθηκαν, συλληφθήκαν και έναν χρόνο μετά δέχονται κλήσεις για δίκες.Πρόκειται ολοφάνερα για δίκες με ΠΟΛΙΤΙΚΟ περιεχόμενο. Τα κατηγορητήρια περί «διασποράς μολυσματικής νόσου» είναι, το λιγότερο, προσχηματικά. Πρόκειται για διώξεις με επιδίωξη την τρομοκράτηση του λαού και την επίθεση στα στοιχειώδη δημοκρατικά του δικαιώματα. Αλλά και ακόμη παραπέρα, πρόκειται για διώξεις που θέλουν να τρομοκρατήσουν οργανωμένες δυνάμεις της επαναστατικής Αριστεράς και που στοχοποιούν το δικαίωμα στην οργανωμένη πάλη.
Όπως ακριβώς ΠΟΛΙΤΙΚΟ είναι το περιεχόμενο των επερχόμενων δικών, αντίστοιχα ΠΟΛΙΤΙΚΗ θα πρέπει να είναι και η απάντηση που θα δοθεί από το λαό, απ’ το κίνημα και την Αριστερά.

Στο κλείσιμό της, η ανακοίνωση καλεί τους μαζικούς φορείς και κάθε δημοκρατικό άνθρωπο να απαιτήσει την αθώωση όλων των αγωνιστών, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του, τονίζοντας ότι “Η τρομοκρατία δε θα περάσει” και πως “Οι δίκες δε λυγίζουνε τους αγωνιστές”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: