Ο Ηλίας Σιώρας στους άνδρες της ΕΛΑΣ: “Να αποχωρήσετε όμορφα και πολιτισμένα. Δεν καταλαβαίνουμε την παρουσία σας εδώ”

“Η παρουσία σας δημιουργεί άσχημο κλίμα. Για άλλο πράγματα τη θέλουμε την αστυνομία, όχι να είναι μπροστά στα νοσοκομεία. Σας παρακαλούμε, σαν μια συμβολική πράξη αλληλεγγύης στους ήρωες, να αποχωρήσετε από την είσοδο του νοσοκομείου όμορφα και πολιτισμένα και να βρείτε αυτούς που κυκλοφορούν άσκοπα από την Κηφισιά στη Γλυφάδα για να πιουν τον καφέ τους.”

Στο βίντεο που θα βρείτε στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε πώς ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, μιλάει στους αστυνομικούς με μειλίχιο ύφος και με συντριπτικά επιχειρήματα τους εξηγεί γιατί πρέπει να αποχωρήσουν από την είσοδο του νοσοκομείου.

Πηγαίνει προς το μέρος τους, συστήνεται με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Σωματείου, εξηγεί τον χαρακτήρα της ημέρας και της συμβολικής κινητοποίησης και συνεχίζει:

Δεν καταλαβαίνουμε την παρουσία της Αστυνομίας. Πείτε στους επικεφαλής ότι εμείς ως εργαζόμενοι, ως υγειονομικοί, ως ήρωες που μας είπε ο Πρωθυπουργός, δε θέλουμε την Αστυνομία εδώ. Τη θέλουμε να πιάνετε τους παράνομους. Εδώ δε μας βοηθάτε.

Ειλικρινά σας το λέμε, η παρουσία σας δημιουργεί άσχημο κλίμα. Για άλλο πράγματα τη θέλουμε την αστυνομία, όχι να είναι μπροστά στα νοσοκομεία. Σας παρακαλούμε, σαν μια συμβολική πράξη αλληλεγγύης στους ήρωες, να αποχωρήσετε από την είσοδο του νοσοκομείου όμορφα και πολιτισμένα και να περιπολείτε στους δρόμους και να βρείτε αυτούς που κυκλοφορούν άσκοπα από την Κηφισιά στη Γλυφάδα για να πιουν τον καφέ τους.

Ουσιαστικά ο Σιώρας τους λέει να “διαλυθούν ησύχως” και καταφέρνει να τους βάλει στη θέση τους μες σε ένα λεπτό, χωρίς να σηκώσει ούτε στιγμή τον τόνο της φωνής του.

Η συνέχεια στο video που ακολουθεί από το Newsbeast.gr.

Μπορείτε να δείτε και τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, όπου σημειώνει μεταξύ άλλων πως η πανδημία ήταν μη αναμενόμενη, αλλά το σάπιο σύστημα όλων των καπιταλιστικών χωρών ήταν γνωστό και η ανετοιμότητά τους προβλέψιμη και απολύτως αναμενόμενη, ενώ στη συνέχεια αναφέρεται σε παραδείγματα γιατρών που είναι έμπνευση για αγώνα, από το ζεύγος Κιουρί ως τον Λαμπράκη και από τον Πέτρο Κόκκαλη -τον παππού- ως τον Τσε Γκεβάρα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: