Νίκος Παπαναστάσης: Η απόφαση μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί αποτελεί ένα ακόμα στοιχείο κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας που τροφοδοτείται από ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η απόφαση μετατροπής σε τζαμί της Αγιάς Σοφιάς, που είναι αντικειμενικά ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, μεθοδεύτηκε βήμα βήμα από την κυβέρνηση Ερντογάν και αποτελεί ένα ακόμα στοιχείο κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας που προστίθεται και στα υπόλοιπα που βιώνουμε καθημερινά.

Η απόφαση μετατροπής σε τζαμί της Αγιάς Σοφιάς, που είναι αντικειμενικά ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, μεθοδεύτηκε βήμα βήμα από την κυβέρνηση Ερντογάν και αποτελεί ένα ακόμα στοιχείο κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας που προστίθεται και στα υπόλοιπα που βιώνουμε καθημερινά. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παπαναστάσης βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής 10 Ιούλη στο κανάλι «Kontra».

Ο Ν. Παπαναστάσης αναφερόμενος στην κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα αστικά κόμματα στη χώρα μας, επισήμανε ότι θέλουν να κρύψουν συνειδητά ότι η ενέργεια αυτή δεν συνιστά μόνο ευθεία προσβολή του χαρακτήρα του μνημείου, που την καταδικάζουν στα λόγια, αλλά αποτελεί έναν κρίκο στη συνολική πολιτική της τουρκικής αστικής τάξης που υποθάλπεται και τροφοδοτείται από τη στάση και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ενδεικτικά για τη στάση της ΕΕ που αποθρασύνει την Τουρκία, ανέφερε την πρόσφατη συνάντηση των Υπ. Εξωτερικών Γερμανίας και Τουρκίας, μόλις τη δεύτερη μέρα της Γερμανικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γεγονός που καταδεικνύει ότι η Τουρκία είναι σημαντικός εταίρος για την Γερμανία και την ΕΕ συνολικά.

Ο Ν. Παπαναστάσης ερωτηθείς για το νομοσχέδιο για την περιστολή των διαδηλώσεων επισήμανε ότι αυτό θα μείνει στα χαρτιά ενώ υπογράμμισε ότι δεν ενέσκυψε τυχαία αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο, αλλά αποτελεί την ομολογία της κυβέρνησης για την τεράστια ανησυχία της ότι οι εργαζόμενοι, μικροί επαγγελματίες, οι αγρότες, δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια να μετράνε νέες απώλειες στη ζωή τους, όπως μέχρι τώρα. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο υπηρετεί τον στρατηγικό κυβερνητικό στόχο που είναι η υπεράσπιση ενός συστήματος που έχει χρεοκοπήσει και δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα και τις ανάγκες του λαού, κατέληξε ο Ν. Παπαναστάσης.

Δείτε το βίντεο:

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: