Ν. Βούτσης: “Ο φράχτης στον Έβρο μπορεί και πρέπει να γίνει”

Αν έχεις τέτοια αντιπολίτευση, τύφλα να έχει η συμπολίτευση….

Ήδη υπάρχει ένας φράχτης 10 χιλιομέτρων. Τώρα θα προχωρήσει η δημιουργία ενός φράχτη μήκους 26 χιλιομέτρων. Ο φράχτης στον Έβρο μπορεί και πρέπει να γίνει. Δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα στο να υπάρχει φράχτης.

Θα μπορούσε να είναι μέρος ενός κουίζ του τύπου “βρείτε ποιος το είπε”. Σαν αυτό που έβαζε τον χρήστη να διαλέξει μεταξύ του Κασιδιάρη και ακροδεξιών στελεχών της ΝΔ. Μόνο που τα παραπάνω λόγια δεν ανήκουν σε κυβερνητικό στέλεχος, αλλά στον Νίκο Βούτση του ΣΥΡΙΖΑ που αν και αριστερός, δεν έχει πρόβλημα με τον φράχτη στον Έβρο -για το Αιγαίο δε γνωρίζουμε κάτι.

Κάποιοι είναι έτοιμοι να πουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει πλάτες στην κυβέρνηση και δε διαφέρει ουσιαστικά από την πολιτική της. Ο Βούτσης όμως τους αποστομώνει και φροντίζει να δείξει τις αριστερές του ευαισθησίες. Διαφωνεί με το αφήγημα που κάνει λόγο για “επίθεση λαθραίων”, θέλει ανοιχτές διόδους στο τείχος, όπως προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες για όσους αιτούνται άσυλο, και διαφωνεί με τους ένοπλους φασίστες που στέλνει η Αυστρία. Αναφέρει μάλιστα και την αναθεώρηση της συνθήκης του Δουβλίνου…

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο Βούτσης απευθύνεται πολιτικά σε χρυσόψαρα που δεν έχουν μνήμη. Οι αριστερές ευαισθησίες του ΣΥΡΙΖΑ για τους πρόσφυγες δοκιμάστηκαν στην πράξη στο κολαστήριο της Μόριας. Και όσο για τη Συνθήκη του Δουβλίνου και τους πρόσφυγες, είχαν μια γεμάτη τετραετία -και κάτι μήνες- για να θέσουν επί τάπητος την αναθεώρησή της, χωρίς να κάνουν τίποτα σχετικό.

Οι ευαισθησίες είναι καλές σαν περιτύλιγμα, αρκεί να εκφράζονται κάπως και στην πράξη…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: