Ν. Αμπατιέλος: Γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από το 1821, αλλά δεν μπορούμε να ζούμε όπως τότε, χωρίς ρεύμα!

Το πιο ακραίο φαινόμενο είναι ένας κρατικός μηχανισμός που είναι αποτελεσματικός, μόνο όταν είναι να μπουκώσει με χρήμα τους επιχειρηματικούς ομίλους, να χτυπήσει τους εργαζόμενους και να λοιδορήσει τους αγώνες τους.

Ο Νίκος Αμπατιέλος μίλησε σήμερα σε ενημερωτική εκπομπή του ACTION 24, για θέματα που αφορούν την επικαιρότητα, ξεκινώντας από το ζήτημα της κακοκαιρίας.

Είπε πως στην εποχή μας τα ακραία καιρικά φαινόμενα μπορούν να αντιμετωπίζονται διαφορετικά. Αλλά το πιο ακραίο είναι ένας κρατικός μηχανισμός που είναι άκρως αποτελεσματικός, μόνο όταν είναι να μπουκώσει με χρήμα τους επιχειρηματικούς ομίλους, να χτυπήσει τους εργαζόμενους και να λοιδορήσει τους αγώνες τους, κτλ.

Είπε ότι η ΔΕΗ είναι ένα πολύ καθαρό παράδειγμα για το πώς η ιδιωτικοποίηση της παραγωής, διανομής και μεταφοράς, από εκεί που θα μας πήγαινε πολλά χρόνια μπροστά, με έναν χιονιά μας πήγε πολλά χρόνια πίσω.

Γιορτάζουμε τα 200 χρόνια απο το 1821, δεν μπορούμε να ζούμε τις μέρες του τότε στην πραγματική ζωή. Ας τα θυμηθούμε, να τα συζητήσουμε. Αλλά εδώ ο κόσμος δεν είχε ρεύμα, τη δυνατότητα να ζεσταθεί.

Σχολίασε πως η κυβέρνηση είναι “συνεπής” στην ελλιπή της προετοιμασία για τις λαϊκές ανάγκες και πως βλέπουμε σήμερα με τη ΔΕΗ, το ίδιο έργο που βλέπαμε με την πανδημία.

Στηλίτευσε την υποκρισία τα δύο κόμματα εξουσίας, που έφεραν φαστ-τρακ νόμους και έκαναν την ΕΡΤ φερέφωνό τους, ενώ τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για δικομματική συνεννόηση -ως εκεί φτάνει το μέτρο της δημοκρατικότητάς του. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον μουσικό τρομονόμο, σημείωσε τη στάση της μείζονος αντιπολίτευσης που την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, και τόνισε πόσα κλασικά τραγούδια δε θα ξέραμε σήμερα αν ίσχυε πριν αυτός ο νόμος.

Η συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: