Μπάμπης Παπαδημητρίου: Για την άνοδο και τη διάρκεια της Χρυσής Αυγής φταίει ο λαϊκισμός…

Η “σοβαρή Χρυσή Αυγή” και τα ασόβαρα πλυντήρια-δημοσιογράφοι σε νέες ξεπλυματικές περιπέτειες.

Εσείς ξέρατε ότι για την άνοδο και τη διάρκεια της Χρυσής Αυγής φταίει ο κυρίαρχος λαϊκισμός που εμπόδιζε τον κόσμο να καταλάβει τι ήταν πίσω από αυτό το μόρφωμα; Για να μη μένετε στην άγνοια, σας/μας το εξηγεί ο Μπάμπης Παπαδημητρίου -ναι, ο γνωστός.

Επειδή μαθαίναμε για αρκετούς μήνες τι γινόταν, ο φόβος μου ήταν ότι πίσω από τους ανόητους και τους ακροφασίστες -sic- που εμφανίζονταν και συσπείρωναν κόσμο, μας ετοίμαζαν ένα άλλο μόρφωμα, μια άλλη Χρυσή Αυγή, που δε θα είχε τον ίδιο ναζιστικό λόγο. Ξέρετε δεν ήταν εύκολη διαδικασία, ολοκληρώθηκε όταν απέτυχαν να πιάσουν -για λίγο- το κοινοβουλευτικό όριο. Και ο λόγος που πήρε πολύ χρόνο να καταλάβει ο λαός τι ήταν πίσω από τη Χρυσή Αυγή ήταν ότι επικράτησε ο λαϊκισμός. Και αυτός ένων διαφορετικούς ανθρώπους -δεν τους ταυτίζω προφανώς πολιτικά, αλλά ο λαϊκισμός τους έφερνε κοντά.

Εμείς εκείνη την περίοδο ανησυχούσαμε δημοσιογραφικά, γιατί βλέπαμε ότι βρίσκουν ευήκοα ώτα. Και αυτό εξέφρασε τότε -άλλο οι διαστρεβλώσεις που ακολούθησαν- πως όταν έβγαιναν δηλαδή οι αποφάσεις, θα μας πλάσαραν ένα πιο “ευγενικό” μόρφωμα…

Όπως βλέπετε, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου προσπαθούσε να μας προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να έρθει ένα άλλο μόρφωμα -δήθεν πιο “ευγενικό”- μια “σοβαρή Χρυσή Αυγή”, όπως θα έλεγε κανείς. Αν τώρα εσείς θυμάστε τον Μπάμπη Παπαδημητρίου να πλασάρει μια σοβαρή Χρυσή Αυγή ως πιθανό παίκτη-σύμμαχο μιας συντηρητικής συμμαχίας και ισότιμο παίκτη στο αστικό πολιτικό σκηνικό, μάλλον τον αδικείτε και μένετε σχολαστικά σε όσα είχε πει.

Κύριε Μηλιέ, θέλετε το ΚΚΕ; Πάρτε το… Γιατί όμως να μη δεχτούμε μια σοβαρότερη Χρυσή Αυγή σε μια συντηρητική συμμαχία; Έχουμε να ξάσουμε πολύ μαλλί.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: