Μπαγιάτικα αντεργατικά κουλούρια: Οι λέτσοι του ΠΑΜΕ και η τεμπέλα Αχτσιόγλου

Μπορεί να αναρωτηθεί κανείς για τη σκοπιμότητα αυτού του χαβαλέ, όπου ο Πάσχος συναντάει το Σούλη τον ταρίφα της αλήστου μνήμης συνέλευσης των Αγανακτισμένων, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη πολύμορφες αντιδράσεις στο πολυνομοσχέδιο με αποκορύφωμα την απεργιακή κινητοποίηση της Παρασκευής.

Στη χορεία όσων επιτίθενται στο ΠΑΜΕ μετά τη χθεσινή διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας, εκτός από τον στρατό των συριζοτρόλ, τον Παναγιώταρο καθώς και διακεκριμένους Μένουμευρώπηδες των σόσιαλ, ήρθε να προστεθεί και η δημοφιλής σατιρική ιστοσελίδα “Το Κουλούρι”. Σε ανάρτηση με τον εύγλωττο τίτλο: “Είναι πάντα χαρά μου να υποδέχομαι ανθρώπους που έχουν δουλέψει λιγότερο κι από μένα”, η σελίδα επιδίδεται σε ρεσιτάλ ισαποστίτικης λογικής και καφενόβιων στερεοτύπων: Δήθεν επίκριση της “τεμπέλας” υπουργού, λες κι εκείνο που μας λείπει είναι πιο εργατικοί εφαρμοστές των μνημονιακών προαπαιτουμένων, και παρουσίασή της να ενοχλείται από το dress code των διαμαρτυρόμενων, κι όχι από το ξεμπρόστιασμα των αντεργατικών μεθοδεύσεων.

Τι θέλεις εργάτη;

Τα βέλη της διακωμώδησης έχουν ωστόσο ως προνομιακό στόχο τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, οι οποίοι παρουσιάζονται ως ακόμα πιο “αργόσχολοι”, σε μια προφανή επιχείρηση τσουβαλιάσματος στη λογική “όλοι το ίδιο είναι” και “τσακώνονται τα κόμματα μεταξύ τους”. Δε θα μπορούσε να λείπει και το στερεότυπο του τεμπέλη αφισοκολλητή, κι εδώ θα τολμούσαμε με ανερυθρίαστη δόση προβοκάτσιας να ισχυριστούμε, πως εκείνο που έλειπε από τη σκηνή ήταν ένας Τζήμερος να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Μπορεί να αναρωτηθεί κανείς για τη σκοπιμότητα αυτού του χαβαλέ, όπου ο Πάσχος συναντάει το Σούλη τον ταρίφα της αλήστου μνήμης συνέλευσης των Αγανακτισμένων, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη πολύμορφες αντιδράσεις στο πολυνομοσχέδιο με αποκορύφωμα την απεργιακή κινητοποίηση της Παρασκευής. Αυτό για το οποίο σίγουρα δεν υπάρχουν απορίες, είναι τα όρια της σάτιρας. Σίγουρα δεν έχει, το ίδιο όμως ισχύει και για το ξέπλυμα.

Δύσκολες Νύχτες

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: