Το Μουσείο του Άουσβιτς εξισώνει τους Ναζί με τους Σοβιετικούς Απελευθερωτές του!

Αν κάποιος έχει απορία πού μπορεί να οδηγήσει η προσπάθεια εξίσωσης ναζισμού-κομμουνισμού (ή σταλινισμού, για κάποιες πιο “αριστερές” εκδοχές της θεωρίας των δύο άκρων), ας αναλογιστεί αυτήν την περίπτωση.

Αν κάποιος έχει απορία πού μπορεί να οδηγήσει η προσπάθεια εξίσωσης ναζισμού-κομμουνισμού (ή σταλινισμού, για κάποιες πιο “αριστερές” εκδοχές της θεωρίας των δύο άκρων), ας αναλογιστεί αυτήν την περίπτωση.

Οι υπεύθυνοι του προφίλ, που έχει το Μουσείου Άουσβιτς στο Facebook, δημοσίευσαν χτες μια ανάρτηση για την “ευρωπαϊκή μέρα μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων”. Για να μη μείνει αμφιβολία ως προς το ποιους τσουβαλιάζουν, βάζουν στο μίξερ τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης (τέτοιο ήταν και το Άουσβιτς), τα κρεματόρια και το Ολοκαύτωμα, με το σοβιετικό σωφρονιστικό σύστημα, τα Γκουλάγκ και τα στρατόπεδα εργασίας. Ενώ θεωρούν πως το κλειδί που άνοιξε το δρόμο σε όλα αυτά, ως συνέπειες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (!;) ήταν το Σύμφωνο μη Επίθεσης Μολότοφ-Ρίμπεντροπ.

Το Μουσείο του Άουσβιτς εξισώνει τους Ναζί με τους Σοβιετικούς Απελευθερωτές του!

Η ανάρτηση κι οι διαχειριστές της αποτυγχάνουν να τηρήσουν στοιχειωδώς κάποια προσχήματα, αφού δε γράφουν ούτε λέξη για το γεγονός ότι οι Σοβιετικοί ήταν που απελευθέρωσαν τους επιζώντες κρατούμενους του Άουσβιτς και έβαλαν τέλος στο μαρτύριό τους, απαλλάσσοντας για πολλά χρόνια την ανθρωπότητα από τα ναζιστικά κατακάθια (που βρήκαν βέβαια πολιτικό καταφύγιο στις δυτικές αστικές “δημοκρατίες”). Καταφέρνουν βασικά να εξισώσουν τους βασανιστές και τις κτηνωδίες των Ναζί με τους Σοβιετικούς που γλίτωσαν εκατομμύρια άλλους κρατούμενους από φρικτό τέλος, τσακίζοντας το φασισμό στον πόλεμο.

Περιττό να σχολιάσουμε βέβαια πως αυτή η εκδοχή των δύο άκρων -όπως και όλες οι υπόλοιπες της ίδιας θεωρίας- δεν αποσκοπεί απλώς στην εξίσωση, αλλά επιχειρεί μέσω αυτής να βγάλει λάδι το ναζισμό και τα φρικτά εγκλήματά του. Η ιστορία ξαναγράφεται στα μέτρα και τις ανάγκες των ισχυρών…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

  • Ο/Η b k λέει:

    ως επισκέπτης του μουσείου Άουσβιτς, μου έκανε εντύπωση ότι έξω από το μουσείο, όπου έχει κάποια πάνελ με κείμενα και φωτογραφίες, έχει φωτό από σκελετωμένους επιζήσαντες-διασωθέντες αιχμαλώτους Εβραίους, αλλά ΟΧΙ του Άουσβιτς, αλλά (αν θυμάμαι καλά) του Μπούχενβαλντ, το οποίο απελευθερώθηκε από τους Αμερικάνους και όχι από τους Σοβιετικούς, δηλαδή από αυτούς που απελευθέρωσαν το ίδιο το Άουσβιτς.

    Ακόμα καλύτερα, στο μουσείο της εξέγερσης της Βαρσοβίας του 1944, πέρα από το ότι ουσιαστικά στις περισσότερες περιγραφές φωτογραφιών-αντικειμένων πέφτει περισσότερο κράξιμο στους Σοβιετικούς παρά στους Ναζί (ενάντια στους οποίους έγινε η εξέγερση, άρα θα έπρεπε να είναι ένα κυρίως αντιναζιστικό μουσείο), αλλά, τελείως (ή όχι?) ξεκάρφωτα φιλοξενείται και ένα τμήμα το οποίο παρουσιάζει τη συμμετοχή της Πολωνίας στο ΝΑΤΟ, με χάρτες σε ποιες νατοικές αποστολές έχει συμμετάσχει, αλλά και σύγχρονο οπλισμό με τα όπλα που αυτοί τη στιγμή χρησιμοποιούν στις νατοικές επιχειρήσεις.

Κάντε ένα σχόλιο: