“Μητσάρα ζούμε για να σε ακούμε” – Στίχους του Βασίλη Παπακωνσταντίνου αφιέρωσε ο ΓΓ στον Κούλη

Ο Μητσοτάκης πήγε να μαγαρίσει στίχους από το “Φοβάμαι” και ο Κουτσούμπας του αφιέρωσε ένα άλλο στίχο του Βασίλη: “Όχι σε όλα που κουρέλια κάνουν τα όνειρά μου”….

Ο ένας βρίσκει τυχαίες περαστικές που τον λένε “γκόμενο”, ο άλλος παίρνει αγκαλιά την Αλλαγούλα Νο2, ο τρίτος πάει στο Comicdom, για να δείξει πόσο cool τυπάκι είναι. Ο Κούλης όμως έκανε ρελάνς, αφιερώνοντας στη νεολαία πριν από κάτι μέρες στίχους από το “Φοβάμαι” του Βασίλη. “Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα”. Και κάλεσε τους νέους να μη φοβηθούν, παίρνοντας μέρος στα κοινά και τη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν. Πόσο φρέσκο…

Μπορεί ο Ζουγανέλης που έγραψε τη μουσική να έχει αλλάξει μυαλά έκτοτε, πότε δίπλα στον Καζάκη του ΕΠΑΜ, πότε υποστηρίζοντας κριτικά την κυβέρνηση, αλλά έπρεπε να ενημερώσει κάποιος το Μητσοτάκη για τα συμφραζόμενα του τραγουδιού, που γράφτηκε ακριβώς για παλιούς, τωρινούς κι επίδοξους μελλοντικούς κυβερνήτες.

Τα ρούχα μου παλιώσανε και πέφτουν σα χρεοκοπημένες κυβερνήσεις…
Μέτρα ασφαλείας πήρανε για την αναπνοή μου
Και σε πολυεθνικό μονόδρομο το μέλλον μου δώσανε αντιπαροχή

Αρκετές μέρες μετά, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας από το Χαϊδάρι, απάντησε στο Μητσοτάκη με ένα άλλο στίχο του Βασίλη “Όχι σε όλα που κουρέλια κάνουν τα όνειρά μου” από το δίσκο “Χορεύω” του 89′, και τον αφιέρωσε στον Κούλη και τον Τσίπρα. Το ωραίο της υπόθεσης είναι πως το τραγούδι -που περιέχει το αγαπημένο μας “ΟΧΙ”- μιλάει βασικά για τις ναρκωτικές ουσίες και είναι έτσι πολλαπλά επίκαιρο.

Όχι σε όλα που με στήνουν πάλι στη γωνία
τα χω γραμμένα των επίσημων τα θεωρεία.
Όχι σε όλα που με δίνουν βήμα ένα δύο
τα κατάγματα με το βραβείο

Είναι μεγάλος ο πειρασμός να συνεχίσουμε τις αφιερώσεις από Βασίλη, που κολλάνε γάντι στην περίπτωση. Αλλά θα τον αποφύγουμε και θα περιοριστούμε σε ένα σχόλιο. Ως τις κάλπες, το αστικό τσίρκο μπορεί να δοκιμάσει τα πάντα, για λίγες ψήφους. Ακόμα και να τραγουδήσει “Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία”, σαν τους αλήστου μνήμης αντι-εξουσιαστές του ΓΑΠ, προ δεκαετίας. Εξάλλου, ο Κούλης θα μπορούσε να το κάνει και με τις ευλογίες της στιχουργού, που μετά από περιπλανήσεις από το ΕΚΚΕ ως το Σύριζα βρήκε αγκυροβόλι στη ΝΔ, για να στεγάσει τη νέα μακεδονομαχική περσόνα της.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: