Μία επιβεβλημένη απάντηση στα ψέματα του κ. Βλάχου στην Πετρούπολη

Θα ήταν προτιμότερο κ. Βλάχο αντί να παίρνετε σκόρπιες φράσεις και να δημιουργείτε ένα κολάζ από ανυπόστατα ψεύδη, να αφουγκραστείτε τις ανάγκες του λαού της Πετρούπολης και να πάρετε μαθήματα από τη διοίκηση της ΛΑΣΥ, που κατάφερε πολύ περισσότερα πράγματα με πολύ λιγότερα χρήματα απ’ ό,τι παίρνατε εσείς όταν ήσασταν δήμαρχος.

Ο ιστορικός δήμαρχος της Πετρούπολης, Νίκος Παξιμαδάς, έλεγε πως «οι αγώνες πάντα όταν είναι σωστοί και τίμιοι φέρνουν τη νίκη». Αυτό είναι κάτι που φαίνεται δεν γνωρίζουν στην παράταξη του κυρίου Βλάχου, του ανθρώπου που έχει μετατρέψει την υποκρισία και τον πολιτικό τυχοδιοκτωτισμό στα βασικά εργαλεία της προεκλογικής του εκστρατείας ενόψει της αυριανής εκλογικής αναμέτρησης στην Πετρούπολη.

Μίλησε για χαμένη τετραετία, για παρακμή, για κομματικά φέουδα και για φτωχούς συγγενείς. Προσπάθησε ακόμα να προκαλέσει σύγχυση γύρω από τα δημοτικά τέλη και την κοινωνική πολιτική της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δήμο. Δεν δίστασε να πει, επίσης, ψέματα για τους παιδικούς σταθμούς. Αναμενόμενα, όμως, όλα αυτά, από τη στιγμή που αποτελεί ένθερμο υποστηρικτή της λογικής «λέγε λέγε ψέματα, κάτι μένει στο τέλος» και «μην αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάσει μία ωραία ιστορία». Δεν τα κατάφερε, όμως. Επειδή σε καθετί που έλεγε, έπαιρνε τις αντίστοιχες απαντήσεις. Με επιχειρήματα και στοιχεία.

Για να πάρει την καρέκλα – όπως πάσχιζε να κάνει και το 2014 που παρακαλούσε τον Σύριζα να τον κάνει Αντιπεριφερειάρχη – δεν έχει το παραμικρό δισταγμό να ισχυριστεί ακόμα και πως ο δήμαρχος, Βαγγέλης Σίμος, θέλει να φέρει τη χωματερή στην Πετρούπολη.

Η απάντηση ήταν άμεση:

  • Καμία σκέψη για Χωματερή στο λατομείο Μουσαμά.
  • Άμεσο κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση του συνόλου των εγκαταστάσεων.
  • Όχι στην καύση των απορριμμάτων.
  • Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη ή με όποιον άλλον τρόπο.
  • Διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους.

Αυτά τα αιτήματα υποστήριξε η διοίκηση του δήμου Πετρούπολης μαζί με το λαό όλα αυτά τα χρόνια, με μια σειρά αγωνιστικές ενέργειες. Ενδεικτικά ορισμένες απ’ αυτές:

  • Κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και στο Υπουργείο Εσωτερικών.
  • Συγκέντρωση χιλιάδων υπογραφών.
  • Συγκέντρωση στα Άνω Λιόσια μαζί με δεκάδες φορείς του λαϊκού κινήματος.
  • Αγωνιστικός αποκλεισμός της Χωματερής.

Θα ήταν προτιμότερο πάντως κ. Βλάχο από το να παίρνετε σκόρπιες φράσεις και να δημιουργείτε ένα κολλάζ από ανυπόστατα ψεύδη, να κοιτάξετε να αφουγκραστείτε τα προβλήματα και τις ανάγκες του λαού της Πετρούπολης και να πάρετε μαθήματα από τη διοίκηση της Λαϊκής Συσπείρωσης τα προηγούμενα χρόνια, που κατάφερε πολύ περισσότερα πράγματα με πολύ λιγότερα χρήματα απ’ ό,τι παίρνατε εσείς όταν ήσασταν δήμαρχος στην πόλη.

Για να τελειώνουμε, λοιπόν, το λέμε για μία ακόμα φορά: η Πετρούπολη έχει δήμαρχο και θα το βροντοφωνάξει και την Κυριακή. Πώς αλλιώς;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: