Μαζέψτε τους πραιτωριανούς σας! – Ο μόνος λόγος που δε θρηνήσαμε θύματα σήμερα είναι η ψυχραιμία των διαδηλωτών!

Αν η κυβέρνηση δεν θέλει να κάνει τίποτα για να ενισχύσει τη δημόσια υγεία, μπορεί τουλάχιστον να μαζέψει τους Πραιτωριανούς της που ήταν σήμερα η μεγαλύτερη πηγή διασποράς του ιού…

Γιατί έχουμε απαγορεύσεις συναθροίσεων; Για υγειονομικούς λόγους, μας λένε.
Γιατί επενέβη σήμερα η αστυνομία να διαλύσει τη διαδήλωση του ΚΚΕ; Για τους ίδιους υγειονομικούς λόγους.

Η τραγική ειρωνεία του πράγματος, για όσους καταπίνουν αμάσητη τη γραμμή της κυβέρνησης και της ΕΛ.ΑΣ., επισημάνθηκε άμεσα και από τον νομικό Θ. Καμπαγιάννη, που είπε ότι οι προσαχθέντες διαδηλωτές ήταν πολύ πιο ασφαλείς όταν διαδήλωναν, παρά στοιβαγμένοι ανά δεκάδες μέσα σε κλούβες και κρατητήρια!

Πριν λίγη ώρα, ο Χρυσοχοΐδης καμάρωνε γιατί η ΕΛ.ΑΣ. πέτυχε να μην έχουμε κάποια απώλεια…

Στην πραγματικότητα, η εγκληματική δράση και παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας -και όχι μόνο- σήμερα ήταν η μεγαλύτερη πηγή διασποράς του ιού. Χιλιάδες αστυνομικοί, χωρίς μάσκες και μέτρα προστασίας, επιτέθηκαν εν ψυχρώ με αύρες και χημικά σε άψογα οργανωμένες συγκεντρώσεις, για να τις διαλύσουν και να τρέψουν τους διαδηλωτές σε άτακτη φυγή. Αυτή ήταν η πραγματική υγειονομική βόμβα που απειλούσε σήμερα τη δημόσια υγεία!

Χειροδίκησαν επανειλημμένα ενάντια σε διαδηλωτές, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τους. Τους γράπωσαν από τον λαιμό, τους ξυλοκόπησαν, τους τραυμάτισαν, τους έβγαλαν τις μάσκες, προπηλάκισαν βουλευτές, τους καταδίωξαν με αύρες ως το Μεταξουργείο (!), ενώ περνούσαν ξυστά με μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ μέσα από τις γραμμές τους. Στη Θεσσαλονίκη άρπαζαν διαδηλωτές στην τύχη, με γυμνά χέρια και τους οδηγούσαν στο κρατητήριο…

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. ήταν δολοφονικό. Το δημοσιογραφικό κλισέ σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι από “καθαρή τύχη” δε θρηνήσαμε θύματα και δεν επαναλήφθηκε η αιματηρή καταστολή της επετείου του ’80, που οδήγησε στη δολοφονία των Κουμή και Κανελλοπούλου.

Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Ο μόνος λόγος που δε θρηνήσαμε θύματα είναι πως οι κομμουνιστές δεν τους έκαναν τη χάρη. Δεν τους έκαναν τη χάρη να παίξουν στο παιχνίδι τους (της γάτας με το ποντίκι), να απαντήσουν με το ίδιο νόμισμα στην καταστολή, να φύγουν πανικόβλητα όταν έλαβε χώρα η αστυνομική επίθεση.

Ο λόγος που η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές είναι ακριβώς αυτός: ότι η συγκέντρωση υποχώρησε αργά και συντεταγμένα, για να αποφύγει το μπουλούκι και τον συνωστισμό που προκαλεί η λογική “ο σώζων εαυτόν σωθήτω”.

Για πολλοστή φορά, οι κομμουνιστές απέδειξαν πως η δική τους υπευθυνότητα στον δρόμο και τις μαζικές τους εκδηλώσεις, δεν μπορεί να συγκριθεί με την κρατική ανευθυνότητα και την εγκληματική στάση των μηχανισμών της.

Αν η κυβέρνηση αδυνατεί – δε θέλει να ενισχύσει ουσιαστικά τη δημόσια υγεία, μπορεί τουλάχιστον να σταματήσει να την επιβαρύνει με την εγκληματική δράση των Πραιτωριανών της, που δε βαράνε απλά στο ψαχνό απλούς πολίτες, αλλά είναι η μεγαλύτερη πηγή διασποράς του ιού.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: