Λήμνος: Εκδήλωση – ομιλία για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία με τον βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Παπαναστάση και περιοδεία σε πυροσβεστική και λιμενικό (ΦΩΤΟ)

Ο Νίκος Παπαναστάσης κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να διαδώσουν στο λημνιακό λαό την ανάγκη ανάπτυξης αγώνων, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που γίνεται για τα συμφέροντα δύο ιμπεριαλιστικών σχηματισμών, της καπιταλιστικής Ρωσίας και των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ευρωπαϊκής Ένωσης

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 13 Απριλίου στο κινηματοθέατρο ΜΑΡΟΥΛΑ στη Μύρινα της Λήμνου, η εκδήλωση που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ με θέμα τις θέσεις του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Στην εκδήλωση μίλησε ο βουλευτής του ΚΚΕ και αντισυνταγματάρχης ε.α. Νίκος Παπαναστάσης ο οποίος κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να διαδώσουν στο λημνιακό λαό την ανάγκη ανάπτυξης αγώνων, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που γίνεται για τα συμφέροντα δύο ιμπεριαλιστικών σχηματισμών, της καπιταλιστικής Ρωσίας και των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αγώνων για να σταματήσει κάθε στρατιωτική εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, για να μη βγει κανένας στρατιωτικός έξω από τα σύνορα της χώρας, να φύγουν οι βάσεις ορμητήρια πολέμου, αλλά και πιθανός στόχος για τη χώρα μας.

Μετά την ομιλία ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους παραβρισκόμενους που ακουμπούσε στα ερωτήματα και τις ανησυχίες των κατοίκων του νησιού.

Την Πέμπτη 14 Απριλίου, ο Νίκος Παπαναστάσης, μαζί με εκπροσώπους της κομματικής οργάνωσης της Λήμνου, επισκέφθηκαν την πυροσβεστική υπηρεσία της Μύρινας. Εκεί συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους άνδρες της πυροσβεστικής, όπως είναι το χρόνιο αίτημα της ένταξης του επαγγέλματός τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα. Ο βουλευτής του ΚΚΕ, τόνισε ότι κατανοεί τη σημαντικότητα του αιτήματος, γι αυτό και το θέτει σε κάθε ερώτηση που κάνει στη βουλή σε ότι αφορά τα ζητήματα των πυροσβεστών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Ελλάδα είναι διάσπαρτη από μνημεία πυροσβεστών που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος και όταν φεύγουν για να αντιμετωπίσουν μια πυρκαγιά, δεν είναι βέβαιοι ότι θα γυρίσουν πίσω σώοι και αβλαβείς.

Επίσης τέθηκε το ζήτημα της μείωσης από την κυβέρνηση του οργανογράμματος της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη Λήμνο και πανελλαδικά, γεγονός που δεν ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τέλος συζητήθηκε το πρόβλημα με τα παιδιά από τη Λήμνο και άλλα νησιά που θέλουν να δώσουν εξετάσεις για να υπηρετήσουν στο σώμα της πυροσβεστικής και αναγκάζονται να υποβληθούν σε έξοδα και ταλαιπωρία προκειμένου να μεταβούν στις έδρες των νησιωτικών νομών προκειμένου να κάνουν τα χαρτιά τους.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τους άνδρες του λιμενικού στο Λιμεναρχείο της Μύρινας. Εκεί συζητήθηκε το σοβαρό θέμα των μεταθέσεων των λιμενικών που έχουν να γίνουν εδώ και δύο χρόνια.

Ο Νίκος Παπαναστάσης ενημέρωσε για τις συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ για τα προβλήματα και των λιμενικών.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: