Λιάνα Κανέλλη: «Από την ώρα που δεν αρκούν οι ΜΕΘ εκ των πραγμάτων αρχίζει η επιλογή…» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Σ’ αυτό το βασανιστήριο δε θάθελα να βρεθώ ποτέ και δε θάθελα να επιτρέπω να βρίσκεται κανένας, ως πολιτικός, γιατρός και επιστήμονας… Δεν έχουν επιταχθεί οι ΜΕΘ που έπρεπε. Αντιμετωπίζονται οι Μονάδες και η Υγεία σαν ξενοδοχειακή υποστήριξη…»

«Από την ώρα που δεν αρκούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εκ των πραγμάτων αρχίζει η επιλογή. Και δεν θα ρίξω το βάρος σε κανέναν γιατρό που υποχρεώνεται ξαφνικά, από την έλλειψη ΜΕΘ να γίνει θεός στη θέση του θεού, τύχη στη θέση της ατυχίας ή της τύχης του καθενός μας. Ή να πρέπει να ξεπεράσει το επάγγελμά του, ό,τι έχει μάθει, ό,τι έχει σπουδάσει γιατί δεν αντέχει και πρέπει να πάρει με κάποια κριτήρια, κάποια απόφαση. Σ’ αυτό το βασανιστήριο δε θάθελα να βρεθώ ποτέ και δε θάθελα να επιτρέπω να βρίσκεται κανένας, ως πολιτικός, γιατρός και επιστήμονας. Δεν έχουν επιταχθεί οι ΜΕΘ που έπρεπε…Αντιμετωπίζονται οι Μονάδες και η Υγεία σαν ξενοδοχειακή υποστήριξη…» επισήμανε ανάμεσα σε άλλα η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας για τις τρέχουσες εξελίξεις στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενη στην υπόθεση των ΜΕΘ η βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων, για την έλλειψη κρεβατιών αλλά και για το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα, η κυβέρνηση δεν επιτάσσει τις ιδιωτικές ΜΕΘ που υπάρχουν για να καλυφθούν τα κενά.

Η Λιάνα Κανέλλη αναφέρθηκε και στη συνάντηση Μητσοτάκη – Πούτιν, σημειώνοντας πως οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή έχουν να κάνουν με τους ανταγωνισμούς ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, τους οποίους πληρώνουν πάντα οι λαοί.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: