ΛΑΣΥ Κόνιτσας: Τέτοιο άγαλμα δε θα μπει στην πόλη μας! Ο λαός την αποκαλούσε “Φρίκη”!

Οι δηλώσεις του Δημάρχου ότι «τα κρεματόρια της Γερμανίας σήμερα έχουν μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό» (!) αποτελούν πρόκληση για το λαό της Κόνιτσας που πολέμησε ενάντια στο φασισμό, αποτελεί πρόκληση για τη μνήμη αλλά και το παρόν του λαού της περιοχής.

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Κόνιτσας για την πρόθεση επανατοποθέτησης του αγάλματος της Φρίκης στην πόλη από τη δημοτική αρχή.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Κόνιτσας ότι θα προχωρήσει στην τοποθέτηση αγάλματος της Φρειδερίκης στην πόλη μας αποτελεί πρόκληση. Δεν ήταν μόνο ένα μισητό πρόσωπο για το λαό, γι’ αυτό άλλωστε ο λαός την αποκαλούσε «ΦΡΙΚΗ». Εξέφραζε την πιο ωμή δικτατορία του κεφαλαίου, την ωμή ταξική βία των καπιταλιστών απέναντι στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

H Φρειδερίκη ήταν αρχηγός των κοριτσιών της περιοχής της, στην Χιτλερική Νεολαία Κορασίδων στη Γερμανία, ήταν αυτή που της απονεμήθηκε ο τίτλος της Γενικής Διοικήτριας των Κοριτσιών της Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας (ΕΟΝ) του Μεταξά, ήταν αυτή που εμπνεύστηκε τη δημιουργία των Παιδουπόλεων.

Το πραγματικό παιδομάζωμα γινόταν από τη Φρειδερίκη και τους «φιλέλληνες» Αμερικανούς «μπίσνεσμαν», σε συνεργασία με τους μηχανισμούς του αστικού ελληνικού κράτους και τις «ευλογίες» υψηλά ισταμένων της Εκκλησίας.

Αφού στη δίνη του Εμφυλίου άρπαζαν βρέφη και παιδιά, τα στοίβαζαν στα «αναμορφωτήρια» της εθνικοφροσύνης, αναμένοντας αγοραστές για να τα πουλήσουν! Μεταξύ των λόγων που αναφέρονταν στην ανάγκη απόσπασης των παιδιών από τις ρίζες τους ήταν η «μόλυνσή τους» από «κομμουνιστικά γονίδια»!

Χώρος υποδοχής για την «αποστείρωση» των παιδιών αποτέλεσαν οι ΗΠΑ και άλλες χώρες του δυτικού πολιτισμού. Εκεί, μέσω του υπερωκεανίου «Φρειδερίκη» και με την εποπτεία του Ελληνοαμερικανού Σ. Σπανός (θαμώνας του παλατιού και πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ τη δεκαετία του ’50), περίπου 15.000 «παιδιά – εμπορεύματα», παραδόθηκαν για υιοθεσία από τα «ευαγή» ιδρύματα, έναντι 4.000 δολαρίων το κεφάλι! Όσο για τους γονείς τους, όταν μετεμφυλιακά τα αναζητούσαν, εισέπρατταν την απάντηση ότι πέθαναν.

Αυτή τη Φρειδερίκη θέλει να τιμήσει ο δήμαρχος Κόνιτσας και να επανατοποθετήσει το άγαλμα της στην πόλη. Οι δηλώσεις του Δημάρχου ότι «τα κρεματόρια της Γερμανίας σήμερα έχουν μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό» (!!!) αποτελούν πρόκληση για το λαό της Κόνιτσας που πολέμησε ενάντια στο φασισμό, αποτελεί πρόκληση για τη μνήμη αλλά και το παρόν του λαού της περιοχής.

Η προσπάθεια εξίσωσης κομμουνισμού – φασισμού στην οποία επιδίδεται δεν μας εκπλήσσει αφού αυτή είναι η κυρίαρχη ιδεολογία της Κυβέρνησης, της ΕΕ και της τάξης που υπηρετεί.

Δεν είναι τυχαία η περίοδος που γίνεται αυτό: Εθνική προσπάθεια η πανδημία για να βγούμε από την πανδημία, εθνική προσπάθεια για ΝΑΤΟϊκες δαπάνες αλλά παίζουν με τη ζωή του λαού έχοντας διαλύσει το σύστημα υγείας στο όνομα της υγείας- εμπορεύματος και  άγρια καταστολή των κινητοποιήσεων που αποδεικνύουν το φόβο του συστήματος για τη δυνατότητα του λαού να επιβάλει με τους αγώνες του να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του στον 21ο αιώνα.

Καλούμε το λαό της περιοχής να βγάλει συμπεράσματα.

Προειδοποιούμε το Δήμαρχο ότι τέτοιο άγαλμα δεν θα μπει στην πόλη μας!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: