Λ. Κανέλλη: Φοράω μάσκα δε σημαίνει το βουλώνω και δεν απαιτώ, δεν διεκδικώ

Έχουμε εμπιστοσύνη στον κόσμο, γιατί ξέρει να τηρεί τις αποστάσεις και τα μέτρα. Είναι σε θέση να βγει και να μιλάει, παρότι φοράει μάσκα. Μάσκα δε σημαίνει “το βουλώνω” και δεν απαιτώ και δεν διεκδικώ.

Σε χτεσινή παρέμβασή της στο Open, η Λιάνα Κανέλλη μίλησε για τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Κάλεσε τον κόσμο στο σημερινό συλλαλητήριο, με αφορμή τον έναν χρόνο από το ξεκίνημα της πανδημίας και τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση.

Έχουμε καλέσει συνειδητά. Έχουμε εμπιστοσύνη στον κόσμο, γιατί ξέρει να τηρεί τις αποστάσεις και τα μέτρα. Είναι σε θέση να βγει και να μιλάει, παρότι φοράει μάσκα. Μάσκα δε σημαίνει “το βουλώνω” και δεν απαιτώ και δεν διεκδικώ.

Σχετικά με το παγκόσμιο πρόβλημα που προέκυψε σχετικά με τα εμβόλια της Astra Zeneca, είπε ότι “παγκόσμιο είναι το πρόβλημα με τον κορονοϊό και τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό”, ένα παιχνίδι μεταξύ κρατών και εταιριών, όπου όλα γίνονται για τα λεφτά, με θύματα τους λαούς.

Τόνισε τις χιλιάδες κενές θέσεις στα νοσοκομεία και την εξωφρενική “λύση” που έδωσε η κυβέρνηση, παίρνοντας γιατρούς από το δημόσιο ΕΣΥ, για να ενισχύσει τα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Σημείωσε πως έχουμε μια υγειονομική επιτροπή, που δεν μπορεί να βγει προς τα έξω με ενιαία φωνή -και αυτό είναι πολιτικό ζήτημα- και συμπλήρωσε:

Είναι σαφές πως η κυβέρνηση έχει επιλέξει ως μέθοδο ελέγχου της πανδημίας και της κοινωνίας -με πρόσχημα την πανδημία- την αστυνομοκρατία και την καταπίεση κάθε μορφής.

Σχολίασε πως οι διερευνητικές γίνονται κάτω απο δυσμενείς όρους, για να παζαρέψουν τα εμβόλια. ότι ο κόσμος είναι καταπτοημένος από μια αντιλαϊκή πολιτική χρόνων και από κυβερνήσεις που του ζητάνε ψυχραιμία, ενώ τσακίζουν τα δικαιώματά του.

Και πρόσθεσε πως εναποθέτοντας την “πρόοδο της χώρας” σε μια σειρά τομείς και πρόσωπα…

“…Χάσαμε αυτό που είναι η ίδια η χώρα: οι άνθρωποί της. Οι κάτοικοί αυτής της χώρας, οι πολίτες δικαιούνται και είναι σε θέση ν’ απαιτήσουν μια ζωή και να την πάρουν στα χέρια τους.”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: