Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων

Όλων, εκτός από αυτούς που δεν είναι πολύ κανονικοί – σαν το Ζακ. Που δεν αγαπάν πολύ τη θρησκεία, την ιδιοκτησία, τις πανανθρώπινες αξίες της πατρίδας. 

Ο Κυριάκος ξεκίνησε τη διακυβέρνησή του σαν τεύχος του Αστερίξ. Θα είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Όλη η Γαλατία έχει κατακτηθεί. Όλη; Όχι. Γιατί υπάρχει ένα μικρό γαλατικό χωριό που θα αντιστέκεται πάντα στον κατακτητή.

Κι ο άλλος κανόνας – από την επιστροφή στην κανονικότητα – έχει τις δικές του εξαιρέσεις. Όλων των Ελλήνων εκτός .. από αυτούς που δεν είναι πολύ ανταγωνιστικοί. Που δε θέλουν να αξιολογηθούν με τα κριτήρια της αγοράς. Που δεν είναι αρκετά ευέλικτοι. Που δε θέλουν να γίνουν λάστιχο και να δουλεύουν τις Κυριακές.

Που δεν απολαμβάνουν τη δημοκρατία του ιδιωτικού τομέα.

Όλων, εκτός από αυτούς που δεν είναι πολύ κανονικοί – σαν το Ζακ. Που δεν αγαπάν πολύ τη θρησκεία, την ιδιοκτησία, τις πανανθρώπινες αξίες της πατρίδας. 

Που έχουν μνήμη και θυμούνται τι έγινε πριν το ’68 – πχ με το Λαμπράκη, ακόμα κι αν είναι 17χρονοι. Που ξέρουν να κάνουν συγκρίσεις και να βγάζουν συμπεράσματα.

Όλων εκτός από αυτούς που φοράνε πράσινα παπούτσια, που πέφτουν πάνω σε ζαρντινιέρες, που δυσφημούν το αστυνομικό σώμα και τα βασανιστήριά του, τις ανακριτικές του μεθόδους.

Όλων των Ελλήνων, όχι των μεταναστών και αυτών που τους βοηθάνε, τους δίνουν τροφή κι αν τους αγαπάνε τόσο να τους πάρουν στα σπίτια τους. Των γνήσιων Ελλήνων, απευθείας απογόνων του Περικλέους, όχι Ρομά που γεννοβολάνε προσδοκώντας στα γενναιόδωρα επιδόματα που προανήγγειλε η κυβέρνηση.

Δηλαδή όλων, πλην μερικών θλιβερών μειονοτήτων. Των δικών μας γαλατικών χωριών, που αποδεικνύουν πως η Γαλατία δεν έχει αλωθεί ολόκληρη κι υπάρχουν πάντα κάποιοι που αντιστέκονται.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: