Ξεγύμνωσαν φοιτητή, τον ψέκασαν με χημικά, τον έσερναν στην άσφαλτο! – Δημόσια βασανιστήρια διαδηλωτή από την ΕΛΑΣ

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την κτηνωδία των δυνάμεων καταστολής που φέρονται σαν επαγγελματίες βασανιστές, κάνοντας αυτό ακριβώς για το οποίο εκπαιδεύτηκαν!

Απέκλεισαν περιμετρικά την πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ, έσπευσαν με ΜΑΤ να τσακίσουν απλούς φοιτητές -λες και ήταν εγκληματίες-, πήραν για προσαγωγή μια κοπέλα με πατερίτσα, άφησαν άλλη μια λιπόθυμη, έριξαν χημικά στους διαδηλωτές, τους φόρτωσαν με ψεύτικες κατηγορίες (φθορά δημόσιας περιουσίας), για να τους καταστείλουν ωμά, χωρίς προσχήματα.

Τίποτα δε συγκρίνεται όμως με τη μανία τους, την ωμή, εκδικητική βία, που αποτυπώνεται στο βίντεο που ανέβασε στον τοίχο του ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης.

Ένας διαδηλωτής είναι ακινητοποιημένος στο έδαφος, στον χώρο μπροστά από την Πρυτανεία, και οι Πραιτωριανοί του Χρυσοχοΐδη ξεσπάνε πάνω του. Τον ξεγυμνώνουν και τον αφήνουν γυμνόστηθο, τον σέρνουν στο έδαφος, τον ψεκάζουν με χημικά, τον ακούνε να σφαδάζει σαν επαγγελματίες βασανιστές!

Γιατί αυτός είναι ο ρόλος τους και για αυτό ακριβώς εκπαδεύτηκαν!
Αμφιβάλλει κανείς αν θα λάβουν διαφορετική εκπαίδευση οι… συνάδελφοί τους, στο νέο σώμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας;

Οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τα γεγονότα αντιδρούν αηδιασμένοι και ζητάνε από τους αστυνομικούς να μην τους ακουμπάνε και να φοράνε τις μάσκες τους -ως στοιχειώδης κανόνας προστασίας. Σύντομα η μανία των δυνάμεων καταστολής στρέφεται πάνω τους.

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν τις σκηνές βίας και βασικά την κτηνώδη συμπεριφορά των οργάνων της τάξης, που δυσφημεί το ανθρώπινο είδος -όπως κάθε ανθρωποφύλακας.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: