Κροκοδείλια αλληλεγγύη – Με πανό Black Lives Matter η πρεσβεία των ΗΠΑ

Έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του Φλόιντ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ τιμά συμβολικά τη μνήμη του με πανό στην πρεσβεία της Αθήνας και το προξενείο της Θεσσαλονίκης, ενώ οι δολοφονίες Αφροαμερικανών συνεχίζονται σε καθημερινή σχεδόν βάση…

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση άλλαξε, η κυρίαρχη πολιτική πάλι όχι. Η αστυνομία των ΗΠΑ συνεχίζει να δολοφονεί τους Αφροαμερικανούς πολίτες για ψύλλου πήδημα, πάντα για λόγους… αυτοάμυνας, ενώ οι φυλετικές διακρίσεις και ο ρατσισμός είναι σύμφυτα με το σύστημα και δομικά φαινόμενα.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση των ΗΠΑ και η διπλωματική αποστολή της στην Ελλάδα αξιοποιούν τη μέρα, για να κάνουν ανεξοδη πολιτική λεζάντα και να οικειοποιηθούν το σύνθημα Black Lives Matter.

 

 

Ένα μαύρο μπάνερ με την επιγραφή «Black lives matter» με λευκά γράμματα ανήρτησε η αμερικανική διπλωματική αποστολή στην Ελλάδα, στην πρεσβεία στην Αθήνα,

«Αναρτούμε αυτό το μπάνερ προς τιμήν του Τζορτζ Φλόιντ, που δολοφονήθηκε πριν από έναν χρόνο, σε ένδειξη αλληλεγγύης με ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη που ζητούν έναν κόσμο χωρίς φυλετικές διακρίσεις κι ένα μέλλον με ίσες ευκαιρίες για όλους», γράφει στο Τουίτερ η πρεσβεία των ΗΠΑ.

«Υψώνουμε αυτή τη σημαία για να σηματοδοτήσουμε τον έναν χρόνο από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ- τιμούμε τον Φλόιντ και στεκόμαστε με αλληλεγγύη μαζί με άλλα έθνη για την προώθηση της φυλετικής δικαιοσύνης, που αποτελεί προτεραιότητα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής», γράφει το αντίστοιχο τιτιβισμα του προξενείου στη Θεσσαλονίκη.

Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ δεν κάνει όντως καμία διάκριση και σφάζει ανελέητα όλους τους λαούς για τα συμφέροντά της.

Τόσα ιδανικά, τόσες αξίες, τόση συγκίνηση… Ένα δάκρυ κύλησε! Κροκοδείλιο σαν και των κυβερνήσεων…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: